Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку цькують учасників американського «Техкемпу»


У Донецьку з’явилися плакати з портретами журналістів і активістів громадських організацій, які брали участь у конференції посольства США в Україні «Tехкемп 2.0», на яких вказані їхні прізвища і надпис: «Ці люди хочуть здійснити криваву революцію».

При цьому фотографія журналістки Порталу неполітичних новин NGO.DONETSK.UA Вікторії Іщенко з’явилася у неї на під’їзді і біля дверей її квартири.

Вікторія Іщенко пояснила, що минулого тижня їздила до Києва на конференцію «Tехкемп 2.0», на яку їй не вдалося потрапити в Донецьку в квітні цього року. Адже в приміщення культурного фонду «Ізоляція» увірвалися близько ста невідомих і зірвали захід.

«Я зранку прокинулася, а мені телефонує мати і каже: «Ну, що, Віка, прославилася? Я спочатку нічого не зрозуміла. Знайти біля дверей листівку з моєю фотографією було дуже неприємно», – розповіла Іщенко Радіо Свобода.

Вікторія додала, що вже звернулася до міліції, написавши заяву. Але у Куйбишевському райвідділку Донецька їй пояснили, що справу, скоріше за все, порушено не буде. Адже немає складу злочину і винних, кажуть правоохоронці.

Подібний плакат з Олегом Гришиним, заступником голови правління обласного осередку Комітету виборців України, з’явився в іншому районі міста, де він не живе. Гришин не відвідував захід у Києві, однак планував бути на «Tехкемп 2.0» у Донецьку.

«Tех кемп 2.0» – це конференція для громадських активістів і журналістів, де обговорюються нові можливості інтернету та блогінгу. Після її зірвання у квітні поточного року донецька міліція обіцяла належним чином розслідувати цей випадок, адже мало було проникнення групи осіб на приватну територію.
Прізвища осіб, які це вчинили, встановили журналісти, але правоохоронці так і не притягли винуватців до відповідальності. Ті самі особи брали участь у «Русскому марші» і в мітингу за Митний союз. Три події об’єднує те, що на них з’являвся прапор забороненої судом громадської організації «Донецька республіка».

Днями з парламентської трибуни регіонал Олег Царьов закликав правоохоронні органи розслідувати «втручання посольства США у внутрішні справи України». За його словами, на території України «за підтримкою й особистою участю посольства США здійснюється проект, у рамках якого запланована підготовка до розпалення громадянської війни в Україні». За словами Царьова, програма «Техкемп» спрямована на «підготовку фахівців для організації повалення нинішньої влади в Україні».
XS
SM
MD
LG