Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан став Єврореволюцією. LiveBlog online

Сотні тисяч українців у столиці України протестують проти дій влади Віктора Януковича

Новий Євромайдан: День другий

30 грудня Євромайдан стихійно відновився на Михайлівській площі. Кілька сотень мирних демонстрантів урятувалися від переслідувань Беркутом за стінами Михайлівського Золотоверхого монастиря в ніч з 29 на 30 листопада під час силового розгону мирної акції протесту на майдані Незалежності.

Сьогодні в Києві відбувається народне віче тих, хто не погоджується з діями президента та чинного уряду.

Журналісту телеканалу «Росія» довелося працювати на Євромайдані під викрики «Кажи правду!»

Відео тут.

А ось так цей телеканал висвітлював події в Києві.


Пшонка: Мирні акції не можуть мати такого закінчення

Кожна хвилина подій на майдані Незалежності буде ретельно розслідувана, заявив генеральний прокурор Віктор Пшонка.

Про ці події, як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, йшлося на нараді під головуванням генерального прокурора Віктора Пшонки і за участі міністра внутрішніх справ, голови Служби безпеки, заступників генерального прокурора і керівників окремих структурних підрозділів ГПУ.

За словами Віктора Пшонки, мирні акції не можуть мати такого закінчення.

Святослав Вакарчук про #євромайдан


Наразі на Михайлівській площі в Києві, де відновився Євромайдан після його розгону на майдані Незалежності, залишилося близько 300 людей, передає кореспондент Радіо Свобода. Решта рушила до парку Шевченка на народне віче.

Туди ж попрямувала колона самооборони.

Бандити та злодії завжди намагаються діяти рано-вранці. Так учинив і Віктор Янукович - початок статті the Economist

«Через менш як 24 години після того, як він зруйнував надії Вільнюського саміту та пустив під відкіс Угоду про асоціацію з ЄС, він чітко продемонстрував, чого прагне. На світанку суботи він скерував спецпризначенців на побиття кількох сотень студентів та активістів, які рішуче відстоювали європейське майбутнє України. Озброєний кийками та сльозогінним газом Беркут бив демонстрантів, розбиваючи їм голови та добиваючи лежачих людей на землі. За 22 роки незалежності такого насильства Україна ніколи не бачила», - пише британський журнал the Economist.
Українці жартують про Новорічну ялинку на Хрещатику (колажі із соцмереж). Її встановлення подавалося як причина для силового розгону мирного Євромайдану о 4-5 годинах ранку.
Люди прямують на народне віче в парку Шевченка вулицею Володимирською

Фонд «Відродження» припиняє співпрацю з чинною владою

«Після брутального розгону Євромайдану ми вважаємо співробітництво з Кабінетом Міністрів, Президентом та його Адміністрацією глибоко аморальним, а тому – неприйнятним», – ідеться у заяві, оприлюдненій на сайті фонду.
На протестну акцію в Києві наразі вийшлои близько 200 тис. людей

За попередніми оцінками, наразі в Києві в акції протесту проти дій Януковича та його уряду вже беруть участь близько 200 тис. чоловік.

«Кількість учасників сьогоднішньої акції точно перевищує кількість тих, хто брав участь у акції на підтримку європейського вибору України тиждень назад. Люди налаштовані не агресивно. На цій акції присутня партійна символіка Удару, «Батьківщини» та ВО «Свобода», – передає кореспондент Радіо Свободи.

Міліції помітно мало. Кордон міліції охороняє пам'ятник Леніну й також вздовж шляху, який прямують люди помітили один автобус із Беркутом, повідомляє наш кореспондент.
Учасники протесту в Києві піймали провокатора

Група осіб у масках, шоломах та з кийками, близько 10 чоловік, без партійної символіки розбили скло у вікні на першому поверсі Київської міської ради на вул. Хрещатик, 36.

Учасники акції оточили їх, намагаючись відтіснити для уникнення подальшої провокації. Одного з провокаторів піймали й намагатимуться передати міліції, передає кореспондент Радіо Свобода.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG