Доступність посилання

ТОП новини

Євромайдан стоїть і має план дій. LiveBlog online

Учасники Євромайдану їдуть зустрічати президента Віктора Януковича в аеропорт та розробляють план дій на найближчі вихідні

Віце-прем'р-міністра Юрія Бойко заявив в інтерв'ю CNN, що в Україні мітингують "близько 10 тис. осіб", і уряд маю врахувати інтереси як їхні, так і решти українців, ухвалюючи рішення щодо євроінтеграції.

З витримками з його інтерв'ю можна познайомитися на сайті Урядового портала.

Учасники автопробігу "На Межигір'я" прямують до Дзвонкової криниці в Межигірським урочищі, кінцевому пункті призначення учасників акції.

Вони розповідають про невідомі "машини супроводу" й блокування дороги міліцією, через що навіть місцеві мешканці не можуть безперешкодно користуватися тамтешніми шляхами сполучення.

Дивіться трансляцію автопробігу Радіо Свобода на головній сторінці його сайта.
Громадська рада при Севастопільській держадміністрації відмовилася ухвалювати звернення на підтримку дій влади

Про це повідомляє інформаційний портал "События Крыма".

"Розгон студентов – это позор для страны. Если мы этому не сможем дать адекватную оценку, а напишем мягко, то грош цена нашему общественному совету. Я не сторонник радикальных мер, но я хотела бы, чтобы обращение общественников было более эмоциональным. Предлагаю внести предложение об отставке хотя бы министра внутренних дел", – заявила голова "Ліги підприємців Севастополя" Тетяна Вусатенко.

Її підтримали інші члени громадської ради.
Естонські фольк-музиканти підтримали українців у їхній мирній боротьбі за їхній європейські вибір та свободу

Наприкінці відео вони виконують гімн України


Андрій Дзиндзя про те, який стосунок він міг мати до трактора, що опинився 1 грудня на Банковій під час сутичок, спровокованих невідомими молодиками в масках


Партія «Удар» оприлюднила детальний План дій учасників Майдану 2013

Він містить міжнародні, організаційно-правові заходи, заходи громадської непокори й окремі ініціативи.

Один із заходів передбачає формування «чорної книги катів і порушників прав людини в Україні» і оголошення на Майдані перших прізвищ осіб, які будуть внесені до неї. Цю книгу направлять до усіх міжнародних організацій та до урядів демократичних країн.

З цим Планом дій можна познайомитися тут.

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International розпочинає «глобальну акцію» для захисту «в’язнів Банкової»

Організація оголосила також збір підписів під петицією до президента України Віктора Януковича з вимогами поважати право на мирні збори.

Кривавий розгін Євромайдану. Радіоефір «Беркуту» (РОЗШИФРОВКА)

- Зачищаєм дорогу… Сюди. 125. кільце справа не до кінця дотягнуте.
- ….Що ти робиш? Контролюй кільце. Переходи на Хрещатик
- …Тридцять першому. Зв’язок. МАЙДАН ЗАЧИЩЕНИЙ. Прийнятий прийом

Читайте на сайті Радіо Свобода.

Твіт міністра закордонних справ Швеції Карла Більдта: Янукович поїхав до Сочі домовлятися про нові стратегічні відносини з Росією. Він відчайдушно потребує готівки.


Пікет Генпрокуратури

Сотні людей пікетували зранку будівлю Генеральної прокуратури України. Активісти вимагають звільнити незаконно затриманих учасників Євромайдану, яких звинувачують у причетності до заворушень на вулиці Банковій 1 грудня.

Зранку під Генпрокуратурою мітингувальники влаштували лежачий страйк під гаслом: «Переступили через закон - переступайте через українських громадян».

Також у ГПУ сьогодні як свідка опитали міністра внутрішніх справ Василя Захарченка щодо силового розгону мирного Євромайдану в ніч з 29 на 30 листопада.

Пікет Генпрокуратури
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00
Провідні університету вимагають покарати винних у розгоні мирної демонстрації в Україні

Відповідну петицію підписали професура, викладачі та студенти Оксфорда, Кембриджа, Університету Лондона, Лондонської школи економіки, Гарварда, університетів Коламбії, Альтерти і Торонто. У ній вони закликають українську владу знайти і покарати винних у застосуванні сили під час акцій протестів у Києві.

«Ми єдині у вимозі знайти і притягнути до відповідальності тих, хто ініціював і віддавав накази застосувати агресію проти мирних студентських демонстрацій. Ми також будемо вимагати від наших урядів будувати відносини з Україною у відповідності з тим, як винні у розгоні демонстрації понесуть покарання» , - наголошують вони.

Посол США в Україні Джеффрі Пайетт цитує в твіттері заступницю Держсекретаря США Вікторію Нуланд:


Двоє журналістів Першого національного звільняються через упереджене висвітлення каналом Євромайдану

Останньою краплею для них став ефір новин про розгін Беркутом мирної акції в ніч з 29 на 30 листопада.

З Першого національного каналу через незгоду з редакційною політикою звільняються двоє журналістів - спеціальний кореспондент ТВО інформаційно-аналітичних програм Ігор Меделян і кореспондент цього ж ТВО Сергій Лефтер.

Детальніше на сайті Телекритики.

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG