Доступність посилання

ТОП новини

ЄС розкритикував Італію за погані умови для мігрантів


Мігранти з Тунісу на острові Лампедуза, архівне фото
Мігранти з Тунісу на острові Лампедуза, архівне фото
Європейський союз засудив сьогодні погані умови для життя в багатьох центрах для мігрантів в Італії. Як заявила єврокомісар із питань внутрішніх справ Сесілія Мальмстрем, ЄС почав розслідування «жахливих умов» у цих центрах, у першу чергу на італійському острові Лампедуза в Середземному морі, який часто є першою точкою Євросоюзу, що її дістаються мігранти з Африки.

Учора з критикою умов у центрах для мігрантів виступили і в Управлінні верховного комісара ООН у справах біженців.

Учора ж в Організації Об’єднаних Націй оприлюднили заяву, в якій нагадали світові, що мігранти – це люди, їх теж стосуються права людини, і вони не повинні далі зазнавати зловживань, експлуатації й насильства.

У заяві верховного комісара ООН із прав людини напередодні Міжнародного дня мігрантів, що відзначається сьогодні, наголошено, що мігранти мають право на дотримання їхніх громадянських прав, незалежно від їхнього адміністративного статусу чи становища.

Міжнародний день мігрантів за рішенням Генеральної асамблеї ООН відзначають 18 грудня у пам’ять про те, що цього дня 1990 року Генасамблея ухвалила Міжнародну конвенцію про захист прав усіх працівників-мігрантів і членів їхніх родин.
XS
SM
MD
LG