Доступність посилання

ТОП новини

Журналістів закликають дати відповідь на побиття Тетяни Чорновол


Тетяна Чорновол після нападу на неї
Тетяна Чорновол після нападу на неї
Рух «Стоп цензурі» закликає журналістів присвятити сьогоднішні випуски новин і політичних програм, завтрашні номери видань лише одній темі – переслідуванню і репресіям проти активістів Євромайдану.

Це має стати відповіддю на звіряче побиття колеги Тетяни Чорновол, йдеться в заяві руху.

«Сьогодні всі ЗМІ мають показати те, про що писала Тетяна, і що стало причиною замаху на її життя – розслідування корупції Януковича, Клюєва, Захарченка й інших високопосадовців. Ми маємо висвітлювати залякування і напади на всіх активістів, які брали участь у мирних акціях протесту, бо публічність стає ледь не єдиною можливістю захисту десятків і сотень людей», – йдеться в заяві.

«Ми закликаємо всіх колег демонструвати те, як безкарність породжує насилля. Відсутність покарання за злочини у Врадіївці, в тому числі й політичної відповідальності, призвели до побиття студентів у ніч на 30 листопада, відсутність відповідальності за застосування сили на Євромайдані призвело до побиття Тані Чорновол та репресій проти активістів у всій країні», – наголошує «Стоп цензурі».

У русі нагадують, що переважно злочини проти журналістів в Україні традиційно лишаються без розслідування, а винні не несуть відповідальності, в тому числі й за масове побиття журналістів на вулиці Банковій 1 грудня.

«Це треба припинити. Ми звертаємося до колег, які працюють у прес-службах відповідних міністерств і відомств – ви маєте докласти всіх зусиль, аби було проведено розслідування та максимально інформувати про його перебіг. Якщо не буде розслідування та притягнення винних до відповідальності, хвиля насилля може заполонити Україну», – йдеться в заяві.

Сьогодні вночі на трасі «Бориспіль – Київ» невідомі витягли Тетяну Чорновол з її машини, жорстоко побили й кинули в кювет. Її друзі і колеги пов’язують це побиття з її професійною діяльністю через статті з критикою високопосадовців.
На даний час журналістка перебуває в реанімації.

Більше про це: Активістку Євромайдану Тетяну Чорновол били одразу декілька чоловіків – депутат
XS
SM
MD
LG