Доступність посилання

ТОП новини

Київські наркологи заявили про сп’яніння Луценка 10 січня


Юрій Луценко після сутички, ніч на 11 січня 2014 року
Юрій Луценко після сутички, ніч на 11 січня 2014 року
Головний лікар Київської міської наркологічної клінічної лікарні «Соціотерапія» Володимир Ярий заявив сьогодні, що у крові колишнього міністра внутрішніх справ виявили алкоголь після його шпиталізації внаслідок побиття в ніч на 11 січня.

Як сказав він в ефірі «Телевізійної служби новин» телеканалу «1 + 1», токсикологічне дослідження крові Луценка, доставленої до «Соціотерапії» з клініки «Борис», де перебуває колишній міністр, засвідчило, що 10 січня той перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Це, як виглядає, була перша заява, що офіційно звинуватила Луценка у сп’янінні під час сутички зі спецзагоном «Беркут», у перебігу якої він потерпів. Досі ці звинувачення лунали у вигляді чуток у провладних засобах інформації.

Раніше сьогодні дружина політика, народний депутат Ірина Луценко заперечувала, що її чоловік перед тими подіями вживав алкогольні напої. Але, за її словами, і сам Луценко, і вся його родина останніми днями вживають ліки зі вмістом алкоголю «Гівалекс» як засіб від застуди горла.

А в інтерв’ю Радіо Свобода Ірина Луценко назвала сьогодні повідомлення про нетверезий стан її чоловіка інсинуаціями.

Сьогодні ж у Міністерствах закордонних і внутрішніх справ повідомляли, що в МЗС зібрали послів країн Європейського союзу і самого ЄС, а також США й Канади, щоб повідомити погляд української влади на події 10 січня. Послів, зокрема, поінформували, що результати медичного освідчення тих із народних депутатів, хто потерпів унаслідок сутичок із міліцією, «свідчать про непоодинокі факти перебування у стані алкогольного сп’яніння»; «це стосується також і одного з відомих опозиційних політиків», мовилося в повідомленні МЗС без уточнень, про кого йдеться.

Крім того, представники МВС запевняли дипломатів, що у випадку з Луценком тілесних ушкоджень йому завдали не правоохоронці.

Дипломатам показали й відеозаписи з місця події, також поширені в інтернеті, на яких, зокрема, видно й чути, як Луценко хапає полковника «Беркута» «за грудки» і грубо й непристойно лається на його адресу.

Увечері 10 січня і в ніч на 11 січня в Києві сталися сутички в залі Києво-Святошинського районного суду, де винесли вирок у справі так званих «васильківських терористів», біля судового приміщення, а потім і на проспекті Перемоги неподалік суду. Під час цих сутичок потерпіли і активісти, серед них кілька народних депутатів-свободівців та політик Юрій Луценко, і бійці спецзагону «Беркут».
XS
SM
MD
LG