Доступність посилання

ТОП новини

Екологи закликали припинити господарську діяльність на Ай-Петрі в Ялтинському заповіднику


Катання на снігоходах на Ай-Петрі в Ялтинському заповіднику, фото надане екологами
Катання на снігоходах на Ай-Петрі в Ялтинському заповіднику, фото надане екологами
Київські, кримські та польські екологи закликали сьогодні українську владу домогтися припинення господарської діяльності і суворо дотримуватися заповідного режиму в Ялтинському гірсько-лісовому природному заповіднику у Криму, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

У заяві Кримської республіканської асоціації «Екологія і мир» і Київського еколого-культурного центру, оприлюдненій на прес-конференції в Сімферополі, мовиться, що це єдиний шлях зберегти унікальну дику природу Ай-Петринської яйли і забезпечити якісну питну воду для курортів Криму.

Українські екологи, до яких приєдналися також їхні польські колеги, закликали президента Віктора Януковича не ухвалювати рішень про вилучення південнобережних земель зі складу Ялтинського заповідника і надати вченим та громадським активістам-екологам усі матеріали до проекту указу щодо зміни меж і розширення території цього заповідника, що підготовлений в адміністрації президента.

Представники громадських екологічних організацій також звернулися до Державної екологічної інспекції і до Генеральної прокуратури України з проханням вжити заходів для припинення порушень закону «Про природно-заповідний фонд» на території Ялтинського гірсько-лісового природного заповідника, зокрема, для припинення незаконної господарської діяльності на Ай-Петринській яйлі.

Екологи зазначили, що зафіксували, як на Ай-Петрі незаконно з відома і дозволу адміністрації заповідника облаштовуються лижні траси і підйомники, організовується катання туристів на снігоходах, квадроциклах, конях і велосипедах, проводяться екскурсії до карстових печер, надаються інші платні послуги, які шкодять заповідній території.

Раніше представники кримського уряду заявляли про плани розширення рекреаційних зон на Ай-Петрі і про необхідність зміни меж Ялтинського гірсько-лісового природного заповідника.
XS
SM
MD
LG