Доступність посилання

ТОП новини

Тітушки влаштували облаву на євромайданівців у Донецьку?


Донецьк – Тітушки влаштували в Донецьку облаву на активістів Євромайдану. Про це заявляють самі опозиціонери. Інцидент трапився минулої ночі прямо в центрі міста, в одній із кав’ярень, під час приватної зустрічі з громадським активістом із Києва Олександром Солонтаєм. Молодики увірвались до зали, перекинули меблі та почали бити учасників заходу. Натомість прихильники влади категорично заперечують свою причетність до цього інциденту, а міліція обіцяє об’єктивне розслідування.

Цю ніч активісти донецького Євромайдану провели під стінами Ворошилівського районного управління міліції Донецька, адже саме туди доправили учасників зустрічі з громадським активістом Олександром Солонтаєм після інциденту. Сталось все в одному з кафе в центрі Донецька. Кілька десятків євромайданівців, разом із журналістами, прийшли на цю зустріч. Невдовзі після початку заходу до них завітала міліція, наче за викликом. Швидко з'ясувалося, що ніхто міліціонерів не викликав, правоохоронці пішли. Проте вже за кілька хвилин люди спортивної зовнішності, увірвавшись до приміщення, почали трощити меблі та бити людей. Активістів від розправи врятував газовий балончик, який використав журналіст, присутній на заході. Детальніше про ситуацію Радіо Свобода розповів Олександр Солонтай.

Влітають тітушки і починають бити. Виходить, що міліція не просто готова, а міліції тітушки подзвонили, що вони будуть бити людей?
Олександр Солонтай
«Влітають тітушки і починають бити. Виходить, що міліція не просто готова, а міліції тітушки подзвонили, що вони будуть бити людей? Зрозуміло, що це відбувалося злагоджено. Задача влади і бандитів – не допустити проведення подібних заходів. Глава тітушок і глава громадської охорони порядку міліції разом подивились: «все, никого нет? – никого нет. – Всех вывели? – Всех вывели». Я ж бачив, що двох людей побили, я бачив кров, я бачив розгромлений заклад у центрі Донецька», – стверджує Олександр Солонтай.

У день події через соціальні мережі рух «Оборона Донецька» звернувся до однодумців із проханням повідомляти про місця зустрічі донецьких євромайданівців. До того ж, на самому заході було кілька людей з георгіївськими стрічками – символом «оборонців». Хоча один із лідерів руху Сергій Гунченко повідомив Радіо Свобода, що про конфлікт почув лише з новин, а про місце проведення зустрічі ніхто з його людей не знав. Він запевняв, що нікого з руху на заході не було.

Наших хлопців з «Оборони Донецька» там не було жодної людини
Сергій Гунченко
«Наших хлопців з «Оборони Донецька» там не було жодної людини», – запевнив Сергій Гунченко.

Протистояння вийшло на якісно новий рівень?

Установити, хто саме нападав на активістів наразі можливо лише за фото та відео. Як зазначають донецькі євромайданівці, міліція не затримала жодного з кількох десятків "тітушок", присутніх у закладі та під його стінами, зазначають євромайданівці.

Натомість до РУВС доставили 12 євромайданівців. Причини такої вибірковості, а також усі деталі начальник Ворошилівського РУВС Володимир Зіборов пообіцяв оприлюднити трохи згодом. Про це він розповів Радіо Свобода.

Якщо там були якісь порушення, їм теж буде дана правова оцінка. Більш повну інформацію я зараз не можу сказати
Володимир Зіборов
«Усі матеріали та відеозаписи будуть долучені. Ми даємо правову оцінку всім подіям. Визначимось з кваліфікацією, проведемо розслідування і за результатами будуть зроблені необхідні висновки. Якщо там були якісь порушення, їм теж буде дана правова оцінка. Більш повну інформацію я зараз не можу сказати. Шість заяв у даний час зареєстровані», – розповів Володимир Зіборов.

Активісти Євромайдану упізнали в кількох нападниках активних учасників провокацій, які відбувались в останні тижні в місті. Саме тому в проведення будь-яких реальних слідчих дій чи розслідувань з боку міліції вони не вірять. Цієї ночі, на їхню думку, протистояння сторін, очевидно, вийшло на якісно новий рівень.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG