Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» готовий розблокувати Грушевського після закриття кримінальних справ проти мітингувальників


Дмитро Ярош
Дмитро Ярош
Лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош заявляє про готовність його організації посприяти розблокуванню вулиці Грушевського після того, як влада закриє всі кримінальні справи проти затриманих раніше учасників масових акцій протесту. Про це йдеться у заяві Яроша, оприлюдненій на його сторінці у «Фейсбуці».

У випадку невиконання вимоги закрити справи у найкоротший термін «залишаємо за собою право діяти на власний розсуд», заявив Ярош.

Сьогодні останнього з 234 протестувальників, затриманих за час масових акцій в Україні, звільнені з-під варти.

У Генеральній прокуратурі повідомили, що всього за час масових акцій в Україні затримали 234 особи. Наприкінці січня Верховна Рада ухвалила другий «закон про амністію», згідно з яким усіх фігурантів справ про масові заворушення обіцяють звільнити після того, як мітингувальники звільнять зайняті раніше адміністративні будівлі і вулиці у Києві і регіонах. Термін виконання умов цього закону спливає 17 лютого.

Поки що всіх затриманих відпускають під 2-місячний домашній арешт, кримінальні справи проти них не закривають.

Народний депутат від «Батьківщини» Сергій Соболєв зазначив, що рішення ради Майдану щодо кроків у відповідь після звільнення всіх протестувальників оголосять після того, як звірять прізвища звільнених осіб із даними їхніх адвокатів.
XS
SM
MD
LG