Доступність посилання

ТОП новини

НАТО закликає уникнути застосування воєнної сили проти народу України


Генерал Філіп Брідлав
Генерал Філіп Брідлав
Чільний військовий командувач Північноатлантичного союзу закликав сьогодні «відповідальних лідерів» в Україні уникнути застосування воєнної сили проти народу.

У записах у своєму твітері американський генерал Філіп Брідлав також заявив, що закликає нове військове керівництво України започаткувати діалог, щоб привести нинішню ситуацію до мирного вирішення.

Генерал Філіп Брідлав є командувачем Європейського командування США, головнокомандувачем сил НАТО в Європі.


У Києві Міністерство оборони України оприлюднило сьогодні заяву, що Збройні сили залучаються й отримують вельми широкі повноваження в рамках антитерористичної операції, яку раніше оголосила на всій території України Служба безпеки. Як мовиться в заяві, це передбачає закон про боротьбу з тероризмом. СБУ, однак, без пояснень зняла свою заяву з сайту і невдовзі замінила її на іншу, де йдеться тільки про початок підготовки до проведення на території України антитерористичної операції.

Крім того, сьогодні ж президент Віктор Янукович замінив найвищого командувача Збройних сил. Новим начальником Генерального штабу, головнокомандувачем Збройних сил став адмірал Юрій Ільїн, дотепер командувач Військово-морських сил. Дотеперішній чільний військовик, генерал-полковник Володимир Замана, призначений натомість заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони.
XS
SM
MD
LG