Доступність посилання

ТОП новини

Після референдуму: ЗМІ Росії вже погрожують США ядерним вибухом

Євросоюз і США наголосили, що не визнають результатів незаконного референдуму

Підсумки дня
Кримська «влада» оголосила, що порахували вже 50% голосів. Результати - за приєднання до Російської Федерації висловилися більше 95% учасників голосування. ЄС і США, як і влада України, «референдум» не визнають і готують санкції. Росія і Абхазія (!) підтримують «волевиявлення народу Криму».

Тим часом у Сімферополі співають «Любе», а в Національну гвардію України продовжують записуватися добровольці…
Найшвидші підрахунки в історії України...

За першими офіційними підсумками голосування на "референдумі" про статус АР Крим, за приєднання до Російської Федерації висловилися більше 95% учасників голосування.
Про це заявив глава кримської комісії з проведення референдуму Михайло Малишев, пише РИА Новости. За його словами, за підсумками обробки понад 50% протоколів, більше 95% учасників референдуму в Криму проголосували за приєднання регіону до Росії.
Явка на референдумі в АР Крим станом на 20:00 становить 81,37%, з урахуванням даних по Севастополю - 82,71%

Про це заявив глава кримської комісії з проведення референдуму Михайло Малишев.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ
Пише журналістка Катерина Сергацкова:
На виборчій дільниці в Сімферополі журналістам не дали простежити за підрахунком бюлетенів, деяких, у тому числі Беату, виштовхали силою. Сказали, що "нічого вам не повинні". Виштовхували вже відомі мені дядечки з "самооборони". Були присутні Ілля Азар, Тимур Олевський, Катя Винокурова, Беата Бубенець і я.

А ось відео цього процесу

Три кримські священики УГКЦ вийшли на зв'язок. Вони у безпеці
Про це пише Департамент інформації УГКЦ:

"Отець Микола спростував текст повідомлення, яке нібито він надіслав сьогодні про його силове захоплення. "Біля дверей квартири, де я проживаю, справді сьогодні було декілька невідомих осіб, які безперестанно упродовж довшого часу дзвонили у дзвінок та гримали у двері. Коли вони відійшли, ми з моїми парафіянами скористалися з цієї нагоди і я покинув приміщення. З собою зміг забрати тільки євхаристійний набір (чашу і дискос) та документи", – розповів о. Микола.

У телефонній розмові о. Квич також повідомив, що він декілька хвилин тому спілкувався з о. Ігорем Гаврилівим, душпастирем громади УГКЦ в Ялті, який сказав, що він і о. Богдан Костецький, який душпастирює у Євпаторії, зараз перебувають у безпечному місці".
США не визнають результати референдуму, який відбувся у неділю в Криму. Про це ідеться у заяві прес-секретаря Білого дому, поширеній Радою нацбезпеки США у Твіттері.

"Ми відкидаємо "референдум", який відбувся сьогодні в Кримському регіоні України. Цей референдум суперечить Конституції України, і міжнародне співтовариство не визнаватиме результати опитування, яке відбулося під загрозою насильства і залякування, а також за умов російського військового втручання, яке порушує міжнародне право"
Так от відзначають результати екзит-полів


Почався підрахунок. І майже одразу - результати...
За даними екзит-полу, 93 відсотки учасників «референдуму», що тривав у неділю у Криму, підтримали приєднання до Росії. Про це передає агентство «Крим-інформ», на замовлення якого «Республіканський інститут політичних і соціологічних досліджень» проводив екзит-пол.


Сподіваємося, що ця новина правдива


У неділю 16 березня, кримчани збираються не лише на виборчих дільницях. Ті, хто «всекримський референдум» не визнав, запрошують на свої кухні сусідів і друзів. Сьогодні вони готують не паспорти для участі в «голосуванні», а українські вареники і кримськотатарські чебуреки

Флеш-моб на підтримку єдності в Криму
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00
Частина українських активістів у Криму вирішила взяти участь у «референдумі» про приєднання до Росії, щоб виявити свою громадянську позицію.


або так:



В.о. міністра внутрішніх справ Арсен Аваков пише про початок роботи національної гвардії.



У Чехії у неділю та суботу знову пройшли акції проти російської окупації Криму

А ось, як вчора відбувся Антипутніський марш у Празі
Антипутінський марш пройшов у Празі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00
Співачка Джамала чітко висловилася щодо псевдореферендуму


У Криму зникли уже три священики УГКЦ

Про це повідомив департамент інформації УГКЦ.

"У Криму вдруге зник священик УГКЦ Микола Квич. Крім того зникли ще два священики УГКЦ: Богдан Костецький, який душпастирює у Євпаторії, та Ігор Гаврилів, душпастир громади УГКЦ в Ялті".
І хоч трохи позитиву в цей напружений день


У Білогорському районі Криму виявлено труп кримського татарина зі слідами тортур. Про це, за інформацією агенції УНН (Українські національні новини) повідомив екс-глава Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

"Це трапилося у с.Земляничне, Білогорського району. Чоловік пропав 3 чи 4 березня. Останнє, що про нього було відомо, так це те, що він пішов до військкомату. А потім зник. І ось сьогодні знайшли його труп із явними слідами тортур. Поруч із ним були знайдені наручники, голова обв'язана клейкою стрічкою. На тілі всі видимі ознаки катування та тортур. Викликали міліцію, приїжджала слідчо-оперативна група, тіло доправлене на експертизу", - сказав Джемілєв.
Очільниця кримського правозахисного центру "Дія" пише:


БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG