Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти наразі утримують будівлю СБУ в Луганську


Забарикадований проросійськими сепаратистами вхід до Луганського обласного управління СБУ
Забарикадований проросійськими сепаратистами вхід до Луганського обласного управління СБУ
Луганськ – Луганські сепаратисти не збираються звільняти будівлю СБУ. Проросійські активісти вивісили триколори, слухають гімн сусідньої держави та скандують «Росія!» СБУ інформує, що внаслідок переговорів з будівлі зміг вийти 51 заручник. Але підтвердження цієї інформації з інших джерел поки що немає.

Барикади в районі будівлі СБУ в Луганську продовжують стояти. Біля них постійно чергують люди. Вранці та вночі мітингувальники гріються біля багать, дехто намагається зігрітися, загорнувшись у ковдру.

На барикадах – люди різного віку. Є чимало жінок. Ті, хто не задіяний на кухні, теж як і чоловіки тримають оборону. Практично у всіх присутніх в руках предмети для самозахисту – шматки арматури, труб, дерев'яні кийки, саперні лопатки. Люди скаржаться, що їм бракує щитів.

Вночі приїздив народний депутат Сергій Тігіпко. Він заходив у захоплену будівлю і вів переговори, але вони завершилися нічим.

Одна із учасниць протесту розповіла Радіо Свобода, що активісти намагалися блокувати військову частину Національної гвардії у Луганську, але міліція цьому завадила.

Заручників випустили – прес-служба СБУ

Прес-служба СБУ розповсюдила інформацію, що внаслідок переговорів з будівлі зміг вийти 51 заручник. Але підтвердження цієї інформації з інших джерел поки що немає.

«У нас заручників не було і немає», – сказав один із активістів Дмитро.

Напередодні у будівлі побував депутат міськради, голова луганських ветеранів-афганців Сергій Шонін. У коментарі ЗМІ він сказав, що заручників там не бачив.

Організовано харчування і надання меддопомоги

За ніч територія так званого луганського майдану не розширилася, додаткові барикади не споруджували. Наріз їх зведено по дві з кожного боку вулиці, ще одна барикада стоїть біля входу до будівлі. У сквері «Памяті» з'явилося кілька великих наметів, зокрема і намет медичної служби. На площі працює польова кухня, готуються бутерброди та чай.

Напередодні ввечері по гучномовцю один із активістів заявив, що ведуться переговори із секретарем РНБО Андрієм Парубієм, і високопосадовець нібито пообіцяв поки що не штурмувати барикади. Інші деталі переговорів не відомі.

Головна вимога тих, хто захопив будівлю незмінна – проведення референдуму про федералізацію.

Захоплення будівлі управління СБУ в Луганській області сталося 6 квітня. Група людей, які брали участь у проросійському мітингу вибила двері, побила шибки у вікнах і увірвалася в приміщення. Там вони захопили кімнату зі зброєю.
У Луганську на барикадах лунає гімн Росії
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:44 0:00

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG