Доступність посилання

ТОП новини

Росія має використати вплив на терористів для звільнення інспекторів – МЗС України


Російська Федерація зобов’язана негайно засудити захоплення військових інспекторів і використати свій вплив на терористів для негайного звільнення затриманих. Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ України.

До складу групи, яку супроводжують представники Генштабу Збройних сил України, входять військовослужбовці Данії, Польщі, ФРН, Чехії та Швеції, інформують в українському МЗС.

«Захоплення та примусове утримання міжнародних спостерігачів, які мають імунітет за Віденською конвенцією про дипломатичні зносини, є підтвердженням терористичного характеру діяльності озброєних угруповань сепаратистів у Донецькій області, які інспіруються та підтримуються російськими спецслужбами», – ідеться в заяві.

Раніше у Слов’янську група невстановлених осіб затримала автобус із міжнародними спостерігачами. Перші повідомлення про цю подію містили неточність – затриманих називали спостерігачами ОБСЄ.

Згодом Організація з безпеки та співпраці в Європі уточнила: люди, з якими втрачений зв’язок у Слов’янську, є військовими інспекторами, а не спостерігачами ОБСЄ.
XS
SM
MD
LG