Доступність посилання

ТОП новини

Викрадачі представників ОБСЄ дискредитують Донецький регіон – Тарута


Сепаратисти показують захоплених представників країн ОБСЄ журналістам, Слов’янськ, 27 квітня 2014 року
Сепаратисти показують захоплених представників країн ОБСЄ журналістам, Слов’янськ, 27 квітня 2014 року
Голова Донецької обласної державної адміністрації Сергій Тарута рішуче засудив викрадення в області представників місії Організації з безпеки і співпраці в Європі.

«Поведінку людей, які вчинили цей злочин, я вважаю неприйнятною і такою, що не відповідає базовим нормам міжнародного права і моралі. Взяття в полон заручників, політична дестабілізація, грубе використання сили проти беззбройних – люди, які це здійснюють, дискредитують наш регіон і не мають права називати себе донеччанами», – мовиться в заяві Тарути, яку з посиланням на прес-службу ОДА цитує агентство УНІАН.

Тарута закликав «негайно відпустити невинних людей, які виконували свої службові обов’язки в рамках міжнародних угод».

«Вважаю, що досягнення політичної мети не може відбуватися за рахунок загрози життю людей і грубого нехтування законів України», – заявив Тарута.

Вісьмох військових експертів ОБСЄ (чотирьох громадян Німеччини, громадян Швеції, Польщі, Данії і Чехії) сепаратисти викрали у Слов’янську Донецької області у п’ятницю. Викрадачі заявляли, що мають намір обміняти іноземців на затриманих раніше українськими правоохоронцями проросійських сепаратистів.
XS
SM
MD
LG