Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку відключають українське телебачення і беруть заручників


Донецьк – Неспокій у регіоні триває, напружена ситуація переросла у протистояння на вулицях Донецька – вчора бойовики з триколорами напали на мирну ходу українських патріотів. Також, вчора у Донецьку відбулось захоплення невідомими озброєними людьми Концерну ретрансляційного центру, що контролює цифрове та аналогове мовлення в регіоні.

Цієї ночі з кількох незалежних джерел повідомили, що нападники на український мітинг в Донецьку взяли у заручники учасників маршу за єдність України. Різні джерела повідомляють про те, що зараз у заручниках від чотирьох до семи людей, це не випадкові перехожі.

Про те, що це ультрас «Шахтаря», Радіо Свобода розповіли інші фанати, які в тому числі обороняли мітинг. Тому, враховуючи останні звірства проти українських патріотів, інформація дуже тривожна. В організаторів проукраїнської ходи є дані, що проросійські сили хочуть обміняти заручників, при цьому офіційних заяв щодо цих людей немає, міліція мовчить.

Без українського телебачення

Частина користувачів відключена від українського телебачення. Зокрема, це користувачі аналогового та цифрового мовлення, у декого повністю знила сітка мовлення, іншим просто відключили місцеві телеканали, 5 канал та «1+1». Йдеться лише про частину мешканців регіону. Вчора озброєні люди встановили контроль над радіотелевізійним центром, а також намагались захопити місцевий телеканал «Донбас», щоб впливати на редакційну політику телеканалу.

Вчора в області на самодільному вибуховому пристрої підірвалось двоє контрактників з української армії, один від поранень загинув, офіційно Міноборони не назвало навіть міста, де стався інцидент. За офіційною інформацією та повідомленнями місцевих жителів, Слов'янськ продовжує бути під контролем сепаратистів, СБУ заявляє, що у місто можна вільно в'їхати, при цьому самопроголошена місцева влада сама проводить акредитацію для ЗМІ та готує референдум, там вже заявили, що готові взяти списки виборців силою. Бойовики тепер озброєні і гранатометами, а до міст із захопленими відділками міліції за минулий день додалась Костянтинівка, правоохоронці не чинили опору при вторгненні невідомих в будівлю і продовжили роботу після «захоплення».

Відповідальні за безпеку

Офіційну інформацію про поранених під час нападу на проукраїнський мітинг надав департамент охорони обласної державної адміністрації. Медики уточнили, що до них по допомогу звернулось 12 людей, серед постраждалих один у тяжкому стані.

«Десятьом надана допомога і вони відпущені додому (травми самі різні, не тільки голова), двоє госпіталізовані (один зі щелепно-лицьовим відділенням, один у нейрохірургію). На заході чергували 3 бригади швидкої допомоги. Загиблих немає», – йдеться в повідомленні.

Сьогодні відбудеться щотижнева прес-конференція міського очільника Олександра Лук'янченка, на якій, від нього, очевидно, вимагатимуть пояснень ситуації. Також учасникі мітингу через соціальні мережі вимагають пояснень дій міліції від обласних очільників МВС. Інформації про те, що когось з нападників затримали, немає.

У Краматорську вчора час від часу протягом усього дня відбувалась стрілянина біля аеродрому, українських спецпризначенців обстрілювали в тому числі і з гранатометів. Там поранено двоє силовиків, що обороняють об'єкт. На інших об'єктах на цей час спокійно.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG