Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: «терористи» використовують зброю, завезену з-за кордону


Слов’янськ, 16 квітня 2014 року
Слов’янськ, 16 квітня 2014 року
«Терористи» в Слов’янську використовують протитанкові гранати, яких не має на обліку в Збройних сил України, і вони могли потрапити до рук проросійських бойовиків лише з-за кордону. Такими є попередні результати експертних досліджень Міністерства оборони України, про що йдеться в повідомленні на сайті відомства.

2 травня один із блокпостів у північно-східній околиці Слов’янська та в ніч з 4 на 5 травня інший блокпост у північно-західній околиці цього міста були обстріляні сепаратистами. Вони використовували стрілецьку зброю та реактивні протитанкові гранати. Пізніше на місці ведення стрільби терористами поблизу кожного блокпоста були знайдені використані контейнери-пускові установки РПГ-26 по одній одиниці.

Враховуючи номери РПГ-26 (254-1-93, де 254 – завод виробник, 1 – номер партії, 93 – рік випуску), встановлено, що на обліку в Збройних силах України РПГ-26 1993 року випуску немає, повідомляють у Мінобороні.

В оборонному відомстві наголошують, що реактивні протитанкові гранати РПГ-26, за допомогою яких терористи обстрілюють об’єкти, де несуть службу українські військовослужбовці, завезені в Україну з-за кордону.

За даними керівника групи «Інформаційний спротив» Дмитра Тимчука, РПГ-26 перебувають на озброєнні в армій Росії, Придністров'я та Йорданії. В Україні таких гранат ніколи не було, як наголошує експерт.

Раніше міністр закордонних справ Великобританії Вільям Гейґ заявив, що, за даними європейських експертів, на Сході України діють не просто проросійські сили, а російські спецпризначенці, які раніше так само воювали в Криму. При цьому вони прикриваються місцевим населенням.
XS
SM
MD
LG