Доступність посилання

ТОП новини

Кишинів підтвердив вилучення з літака Рогозіна підписів про визнання Придністровʼя


Дмитро Рогозін
Дмитро Рогозін
Керівництво Молдови підтвердило вилучення з літака російського віце-премʼєра Дмитра Рогозіна підписів на підтримку визнання Придністровської Молдовської республіки. Про це йдеться у повідомленні Міністерства закордонних справ і європейської інтеграції Молдови, яке цитує агентство «Інтерфакс-Україна».

«Ці матеріали затримали компетентні органи Республіки Молдова для аналізу їхньої законності відповідно до чинного законодавства», – йдеться у коментарі відомства.

У міністерстві також наголосили, що приватний візит Рогозіна «не минув без заяв провокаційного характеру на адресу Республіки Молдова». «Незважаючи на звернення на адресу російської сторони через дипломатичні шляхи напередодні цього візиту утриматися від заяв, які можуть завдати шкоди двостороннім відносинам, представник Росії вкотре дозволив собі помилкові оцінки та коментарі про суверенний вибір розвитку нашої країни», – зазначили у молдовському відомстві.

У Міністерстві закордонних справ і європейської інтеграції Молдови нагадали, що підтримують «конструктивний і прагматичний діалог із Російською Федерацією в усіх сферах, що представляють загальний інтерес, особливо з чутливих питань, що стосуються всебічного врегулювання придністровської проблеми».

«Останні дії та заяви Рогозіна є контрпродуктивними і не сприяють просуванню процесу врегулювання придністровського конфлікту», – додали у відомстві.

Напередодні російська сторона повідомила, що у Молдові у Рогозіна вилучили списки з підписами тих громадян Придністровʼя, які виступають за приєднання до Росії. Коментуючи події, сам Рогозін у своєму «Твіттері» заявив про намір наступного разу прилетіти у Молдову на військовому літаку-бомбардувальнику.
XS
SM
MD
LG