Доступність посилання

ТОП новини

Віце-президент США їде підтримати Румунію після погроз Росії й її дій в Україні


Джо Байден
Джо Байден
Віце-президент США Джо Байден прибуде наступного тижня до Румунії, повідомив сьогодні Білий дім. Офіційна мета візиту – «обговорити реакцію міжнародної спільноти на незаконну воєнну інтервенцію Росії і її дії задля дестабілізації в Україні».

Візит, як мовиться в повідомленні, відбудеться на запрошення президента Румунії Траяна Бесеску, з яким той виступив раніше сьогодні.

Байден у перебігу візиту також «наголосить на несхильній відданості США колективній безпеці членів союзу НАТО», до якого належать обидві країни, повідомив Білий дім.

Сьогодні ж, як повідомила прес-служба президента Румунії, Траян Бесеску зустрівся з заступником директора Центрального розвідувального управління США Авріл Гейнз, яка перебувала з візитом у Бухаресті.

Ці візити відбуваються по тому, як наприкінці минулого тижня Румунія, що також є членом Євросоюзу, не пропустила через свій повітряний простір літак із віце-прем’єр-міністром Росії Дмитром Рогозіним, на якого накладені санкції ЄС через його причетність до дестабілізації в Україні. Той у відповідь написав у твітері, що наступного разу прилетить на стратегічному бомбардувальнику, що викликало дипломатичний скандал між Румунією й Росією.
XS
SM
MD
LG