Доступність посилання

ТОП новини

Єврокомісія може виділити Україні мільярд євро на реформи


Жозе Мануель Баррозу, президент Єврокомісії
Жозе Мануель Баррозу, президент Єврокомісії
Делегація представників уряду України у вівторок в Брюсселі проведе зустріч з європейськими комісарами. Однією з тем обговорення буде надання Україні підтримки для проведення необхідних політичних і економічних реформ. Як повідомили в Єврокомісії, делегацію очолить прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Планується, що о 14:00 за київським часом відбудеться двостороння зустріч українського прем'єра і глави Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу. Після цього розпочнеться пленарне засідання учасників української делегації та європейських комісарів, за результатами якого Баррозу і Яценюк проведуть прес-конференцію.

Очікується, що представники уряду України в ході візиту до Брюсселя підпишуть меморандум про виділення країні макрофінансової допомоги на 1 мільярд євро від Євросоюзу. Віце-президент Єврокомісії Сіім Каллас від імені ЄС наприкінці квітня вже підписав цей документ.

Відповідна фінансова підтримка є частиною пакету допомоги від Єврокомісії для України розміром 11 мільярдів євро.

Напередодні прем’єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що у вівторок в Брюсселі відбудеться «історичне спільне засідання» делегацій уряду України та Європейської комісії. За його словами, на ньому очікується підписання важливих документів, «у тому числі щодо виділення мільярдної фінансової допомоги Україні».
XS
SM
MD
LG