Доступність посилання

ТОП новини

Ахметов закликає своїх працівників вийти на страйк проти сепаратистів


Власник холдингу СКМ Рінат Ахметов закликає працівників своїх підприємств вийти на попереджувальний страйк проти сепаратизму і наголошує, що категорично проти так званої «Донецької народної республіки», яку в Україні визнали терористичною організацією. Про це йдеться в екстреній заяві, яка транслювалася на телеканалі «Україна».

«Ходити з автоматами містами Донбасу, це що, відстоювання прав мешканців? Вчиняти мародерство і захоплювати мирних мешканців, це що, боротьба за щастя нашого краю? Ні! Це боротьба проти мешканців нашого краю, це боротьба проти Донбасу. Це геноцид Донбасу. Я не дозволю знищити Донбас. Я тут народився і тут живу. Я закликаю всі трудові колективи вийти завтра (у вівторок) на попереджувальний протест за місцем роботи. І цей мітинг розпочнеться завтра опівдні з гудка, який прозвучить на всіх підприємствах Донбасу на підтримку миру і проти кровопролиття. І поки мир запанує, щодня о 12:00 по всьому Донбасу лунатиме такий гудок», – заявив Ахметов.

11 травня група «Метінвест», яка входить до складу холдингу СКМ, закликала центральну владу «визнати невиправні помилки, зроблені у Маріуполі й інших містах Донбасу, відвести війська, вступити у діалог із громадянами, негайно ухвалити компромісні політичні рішення, що мали б на меті зняття соціальної напруги». У повідомленні також наголошувалося, що група «Метінвест» створює у Маріуполі «народні дружини» з працівників металургійних комбінатів, фактично у співпраці з сепаратистами.

Раніше Ахметов не раз висловлювався на користь пошуку компромісу у ситуації, що склалася в Україні, і закликав співгромадян не піддаватися емоціям і не використовувати вулицю для з’ясування відносин і вирішення соціальних конфліктів. Водночас він висловлювався на підтримку деяких вимог сепаратистів.

Генеральна прокуратура України кваліфікує проросійські збройні сепаратистські угруповання, що називають себе «народними республіками» на Донеччині і Луганщині, як терористичні організації.

(Відео користувача YouTube Телеканал Донбасс)
XS
SM
MD
LG