Доступність посилання

ТОП новини

Путін: в Україні є чинний президент Янукович


В Україні є чинний президент Віктор Янукович, а її Конституція забороняє проводити вибори за наявності чинного глави держави. Таку заяву зробив президент Росії Володимир Путін за підсумками візиту до Китаю.

«Конституція України не дозволяє навіть проводити вибори за наявності, я хочу на цьому наголосити, юридично чинного президента Януковича. Чи не простіше було б провести спочатку референдум щодо всіх цих основних тем, референдум щодо Конституції, а вже потім на основі Конституції обирати президента і парламент, а потім формувати уряд. На мій погляд, так було б набагато логічніше, і це призвело б до більшої стабільності. Але нинішня українська влада за підтримки європейських країн та Сполучених Штатів ухвалили інше рішення», – цитує слова Путіна офіційний сайт Кремля.

При цьому, Володимир Путін зазначив, що Росії буде «дуже важко будувати відносини з людьми, які приходять до влади на тлі каральної операції на південному сході України і перешкоджають роботі преси». «З точки зору легітимації, це у нас буде викликати серйозні питання. Я дуже сподіваюся, що наші партнери у Європі і США зрештою зрозуміють, що відбувається», – наголосив Путін.

Європейський союз, як і Сполучені Штати Америки й країни «Групи семи», заявляли, що до вже запроваджених проти Росії двох етапів санкцій через її дії проти України додадуть третій етап – санкції проти цілих секторів російської економіки, – якщо Москва далі зриватиме президентські вибори в Україні чи піде на пряме вторгнення на материкову частину України.

Дострокові вибори президента в Україні мають відбутися 25 травня.
XS
SM
MD
LG