Доступність посилання

ТОП новини

Петиція щодо санкцій проти Путіна за агресію проти України зібрала наразі лише 24% необхідних голосів (оновлено)


На сайті Білого дому розміщено нову петицію, автори якої закликають Сполучені Штати запровадити персональні санкції проти президента Росії Володимира Путіна.

«1 березня Володимир Путін звернувся до Ради Федерації для отримання дозволу на використання збройних сил Росії в Україні. 18 березня Росія анексувала Крим», – ідеться в петиції.

«17 квітня президент Росії Володимир Путін підтвердив участь Росії у розпалюванні ситуації в Криму, відзначивши, що це були «звичайно, російські військовослужбовці за підтримки кримських сил самооборони», – нагадують автори звернення, які також вказують на захоплення проросійськими силами адміністративних будівель на сході України.

Для того, щоб адміністрація президента США Барака Обами була зобов’язана розглянути петицію, до 21 червня її мають підписати 100 тисяч людей.

За станом на 7 червня петиція зібрала понад 24 тисячі підписів.

Петицію може підписати громадянин будь-якої країни, не лише США.

Раніше в травні понад 100 тисяч підписів зібрала петиція про визнання Росії спонсором тероризму.

Адміністрація президента США зобов’язалася розглядати і давати відповідь на громадянські петиції, оприлюднені у спеціальному розділі сайту Білого дому, якщо вони набирають визначене число підписів за певний час. Відповідь не мусить полягати у виконанні вимог петиції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG