Доступність посилання

ТОП новини

СБУ: затримано 8 осіб, які їхали до тренувального табору бойовиків у Москві


Служба безпеки повідомляє про затримання групи громадян України, які планували виїхати до Москви для проходження підготовки в одній із законспірованих спецшкіл Головного розвідуправління Генштабу Міноборони Росії.

«Диверсійною групою керував 45-річний громадянин України Д. – колишній майор ВДВ, інструктор парашутної підготовки. Більшість учасників терористської групи раніше проходила службу в спецпідрозділах збройних сил», – йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

У спецслужбі повідомили, що зазначені особи прямували на підготовку для подальшого «вчинення терористичних і диверсійних актів на території Донецької області та Одеси».

«Під час підготовки до поїздки зловмисники дотримувались заходів суворої конспірації: використовували псевдоніми та розділялися на групи. Після проходження навчання кожному члену групи було обіцяно щомісячну винагороду – 1000 доларів та окремі «преміальні» після закінчення», – заявляють у прес-центрі СБУ.

За повідомленням, групу з восьми осіб співробітники СБУ затримали на Одеському залізничному вокзалі 27 травня. Тривають оперативно-слідчі дії.
XS
SM
MD
LG