Доступність посилання

ТОП новини

Конгресмен США пропонує розглянути нові санкції проти Росії


Еліот Енґел, архівне фото
Еліот Енґел, архівне фото
У США конгресмен Еліот Енґел заявив у суботу, що Вашингтон має розглянути запровадження нових, суворіших санкцій проти Москви, «щоб показати (президентові Росії Володимирові) Путіну, що його дії мають наслідки».

Як мовиться в заяві конгресмена, який є чільним представником Демократичної партії в комітеті з закордонних справ Палати представників, «рішення Росії надіслати танки і ракетні установки противладним повстанцям в Україні є небезпечним кроком».

«Новий президент України простягнув Росії оливкову гілку у сподіванні разом працювати задля стабільності в регіоні і майбутнього добробуту українського народу. І як відповів президент Путін? Новими провокаціями», – заявив Еліот Енґел із приводу повідомлень про те, що Росія надала танки та інше військове обладнання на підтримку противладній діяльності в Україні.

Сполучені Штати Америки, а також союз НАТО підтвердили, що танки, які останніми днями були введені до України до рук сепаратистів, відповідають наявним в арсеналі Росії, хоча, як і при захопленні Криму, не мають прямих позначень про належність до Росії.

В Україні так само заявляють про свідчення, що з Росії бойовикам передали і реактивні системи залпового вогню «Град», що їх сепаратисти вже спробували використати на Донеччині.

Росія твердить, що не постачає зброю сепаратистам в Україні.

США, як і Європейський союз, раніше заявляли, що запровадять проти Росії третій етап санкцій, проти цілих секторів російської економіки, якщо Росія вторгнеться на материкову територію України.
XS
SM
MD
LG