Доступність посилання

ТОП новини

Україна і Росія продовжують у Києві газові переговори


У ці хвилини в Києві у готелі Hilton розпочинається черговий раунд українсько-російських газових переговорів за посередництва ЄС. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Водночас, за інформацією hromadske.tv, голова «Газпрому» Олексій Міллер не з’явився на тристоронні перемовини. За словами міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана, діалог може відновитися о 18:00.

14 червня сторони не знайшли рішення з питання ціни на поставки газу. Єврокомісар з питань енергетики Ґюнтер Еттінґер, який бере участь у діалозі, повідомив про продовження переговорів 15 червня.

У неділю опівночі прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк проводив зустріч із Еттінґером і не виключив можливості своєї особистої участі в переговорах, інформує Урядовий портал.

Через безуспішність газових переговорів цього тижня Яценюк доручив профільним відомствам готуватися до відключення поставок природного газу з 16 червня 2014 року. Міністерство юстиції має завершити процедуру підготовки до захисту інтересів України у відносинах між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» у Стокгольмському арбітражі.
XS
SM
MD
LG