Доступність посилання

ТОП новини

Сили АТО готові до впровадження мирного плану президента за певних умов – Селезньов


Учасники антитерористичної операції готові виконати наказ Верховного головнокомандувача, президента України і в односторонньому порядку на короткий час зупинити вогонь лише за певних умов. А саме, за умови, що бойовики пристануть на пропозиції президента Порошенка і складуть зброю. Про це під час телефонного зв’язку з журналістами кризового медіа-центру повідомив речник АТО Владислав Селезньов.

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода щодо можливості впровадження мирного плану з урегулювання конфлікту на Донбасі, Селезньов наголосив:

«Що стосується організації мирних переговорів і тимчасового припинення вогню, то перш за все мають бути чітко визначені позиції бойовиків, які підтвердять гарантії (підтримки) мирного врегулювання конфлікту. Це по-перше. А по-друге, вони мають підтвердити дотримання умов тимчасового припинення вогню. Як тільки такі гарантії будуть, ми зможемо говорити про те, що план буде реалізований у повному обсязі».

Тим часом один з лідерів збройного угруповання «ДНР» Денис Пушилін в інтерв'ю російському телеканалу «Дождь» висловив сумнів, що Київ буде виконувати свою обіцянку про припинення вогню. Також він зазначив, члени «ДНР» можуть піти на переговори з владою України тільки із посередниками.

Сьогодні президент Петро Порошенко озвучив деталі свого мирного плану, серед яких закриття кордону, припинення вогню, роззброєння і амністія тим, хто не чинив тяжких злочинів. Порошенко також зазначив, що українська сторона в односторонньому порядку припинить вогонь на Сході для того, щоб дати можливість членам незаконних збройних формувань роззброїтися, а російським найманцям – залишити країну.
XS
SM
MD
LG