Доступність посилання

ТОП новини

Сили АТО пропонували бойовикам поблизу Красного Лимана здатися – Тимчук


Військовий експерт Дмитро Тимчук
Військовий експерт Дмитро Тимчук
Сили антитерористичної операції пропонували бойовикам у районі міста Красний Лиман Донецької області скласти зброю. Про це інформує на своїй сторінці у Facebook керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук.

За його даними, вночі в районі зосередження сил проросійських сепаратистів були розкидані листівки з закликом здатися.

«В ультиматумі, пред’явленому терористам, відповідно до мирного плану президента України пропонувалося скласти зброю і гарантувалося об’єктивне розслідування на предмет здійснення злочинів щодо кожного з бойовиків. Тим терористам, хто не заплямував себе кров’ю, гарантувалася свобода і безпека», – пише Тимчук.

Озброєні сепаратисти відмовилися виконати умови ультиматуму, і сили АТО перейшли до активних дій, «триває бойова робота».

У рамках мирного плану президент України Петро Порошенко пропонує одностороннє припинення вогню після двох місяців боротьби і обіцяє безпечний вихід із зони бойових дій проросійським сепаратистам, які складуть зброю. Про можливість реалізації мирних пропозицій Порошенко говорив телефоном із президентом Росії Володимиром Путіним і віце-президентом США Джо Байденом.
XS
SM
MD
LG