Доступність посилання

ТОП новини

Україні потрібна «армія хакерів» (огляд преси)


Ментальний запит на чіткий поділ України та Росії вимагає зримого втілення хоча б і у вигляді паркану між країнами. Однак, як зауважує тижневик «Коментарі», навряд чи такий крок допоможу «втекти» від сусіда. Адже більш раціональною з погляду обороноздатності країни була б ініціатива витратитися не на географічному кордоні, а в кіберпросторі... Позаяк вже очевидно, що поразка в інформаційній війні, на віртуальних і медійних полях битв, є причиною неминучих неприємностей у сфері держбезпеки. Створення професійної «армії хакерів» принесло б не менше дивідендів, ніж досить архаїчний проект паркану із сітки і колючого дроту, переконує видання.

Потрібно змусити бойовиків скласти зброю і почати переговори з місцевим населенням, вважає дописувач тижневика «Фокус». На його думку, головне завдання – це очистити Донбас від усіх цих стрєлкових і бородаєвих, які розуміють, як багато російських рублів можна ще заробити на болях і бідах простих людей. Потрібно змусити бойовиків скласти зброю і піти в країну, яка підготувала Україні криваву долю. А далі – можна домовлятися з тими, хто представляє населення Донецької та Луганської областей. Дописувач переконаний, що перед виробленням реальних домовленостей не зайве було б провести дострокові місцеві вибори, щоб переконатися в тому, що люди, які виступають від імені жителів двох областей, дійсно представляють їх населення, а не сім’ю Януковичів і місцевих олігархів. Заголовок публікації – «Заради миру».

На сьогодні в Україні йдуть дві війни, переконує «Дзеркало тижня». На відміну від відомостей про загиблих і поранених на Сході України, які привертають загальну увагу, економічні баталії призводять поки що в основному до невидимих «неозброєним» оком жертв. Однак їхня кількість набагато масштабніша – лік потерпілих іде на мільйони. Поганий стан економіки вже у недалекому майбутньому почне відображатися в жалюгідній статистиці: мільйони втрачених робочих місць на збанкрутілих підприємствах, мільйони незаможних, які остаточно скотилися за межу бідності (в основному з числа пенсіонерів), мільйони ненароджених українців, появу на світ яких занепокоєні боротьбою за виживання потенційні молоді батьки відкладають до кращих часів… Один із секторів, у якому нині йдуть найжорсткіші баталії та запекла боротьба за виживання, – банківський. Докладніше про це йдеться в статті «Другий «тихий» фронт».

У Петра Порошенка небагато часу, щоб змусити старі кадри та систему працювати краще або взятися за їх кардинальну зміну. І починати доведеться із себе та найближчого оточення, наголошує «Український тиждень». Спроби консолідувати довкола себе олігархів презентуються як необхідність з огляду на зовнішню загрозу, однак консервування олігархічної системи матиме негативний вплив на середні та довгострокові перспективи країни. Адже вони під прикриттям демонстративних «патріотичних» заяв та навіть і далі відстоюють свій особистий інтерес за рахунок держави. Про це наголошується в матеріалі «Важка булава».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG