Доступність посилання

ТОП новини

Бійці батальйону «Азов» перевіряють нову зброю і чекають наказу вступати в бій


«Азов» пристріляв нову зброю і чекає наказу діяти
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

«Азов» пристріляв нову зброю і чекає наказу діяти

Батальйон «Азов», який нині перебуває на Донеччині, очікує наказу від керівництва вступити в активну зону АТО до виконання бойових завдань. Про це кореспонденту Радіо Свобода повідомили бійці батальйону.

Від МВС у батальйон вперше прийшла партія нова зброї. Відповідальний за вогневу підготовку бійців з позивним Палій зазначив, що це вперше хлопці тримають в руках дійсно нову зброю.

«Якщо говорити про насправді нову зброю, не на словах, а дійсно, то це чи не вперше у нас така партія. Розголошувати кількість і конкретні моделі не будемо. На пристрілку таких «стволів» багато часу не треба. Я особисто за два дні пристріляв понад 60 одиниць. Значно більше складнощів зі старим озброєнням», – зазначив сотник.

Самі ж хлопці відверто зізнаються – до виконання бойових завдань готові. Справа за наказом керівництва.

«Більшість батальйону в нас готова до активних дій. Про загальний настрій навіть говорити не варто. Добровольці, котрі прийшли воювати за Україну, значить вони дійсно готові воювати. Тому настрої тут лише бойові і однозначні. Але вирішення цього питання залежить від вищого керівництва держави, ЗСУ і керівництва АТО», – сказав один з бійців.

Втім, крім безпосередніх завдань, в батальйоні вистачає й іншої роботи. Військові зізнаються – мало не щодня затримують диверсантів і шпигунів.

На сході України не припиняється активна фаза АТО, зараз епіцентр боротьби перемістився до Донецька та на Луганщину.

XS
SM
MD
LG