Доступність посилання

ТОП новини

Суд у Росії вирішив надати українській льотчиці матеріали справи українською


Надія Савченко (в центрі)
Надія Савченко (в центрі)

У Росії Воронезький обласний суд ухвалив рішення перекласти українською мовою матеріали кримінальної справи проти українського офіцера Надії Савченко, повідомили в суді.

«Сьогодні суд задовольнив клопотання захисту й ухвалив повернути матеріали справи в районний суд для їх перекладу рідною мовою обвинувачуваної відповідно до норм російського Кримінально-процесуального кодексу», – цитує агенція «Українські Новини» прес-секретаря суду Лада Петіна.

Прес-секретар наголосила, що сьогодні суд не розглядав клопотання про зміну запобіжного заходу для Савченко й відповідно не ухвалював рішення щодо законності її арешту.

Надія Савченко
Надія Савченко

Слідчий комітет Росії висунув Савченко обвинувачення в причетності до вбивства російських журналістів, зокрема до загибелі двох кореспондентів Всеросійської державної телевізійної й радіомовної компанії.

Новоусмановський суд Воронезької області узяв під варту Савченко до 30 серпня.

У МЗС України звернулися до міжнародного співтовариства із закликом допомогти звільнити українську льотчицю Надію Савченко, яку бойовики захопили у полон на Донбасі, а згодом вивезли до Росії.

Надія Савченко
Надія Савченко

Україна звертається до світової спільноти по допомогу у звільненні Савченко

XS
SM
MD
LG