Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура відкрила провадження за фактом незаконного позбавлення волі Надії Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

Прокуратура Луганської області відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі штурмана-оператора гелікоптера Мі-24 і бомбардувальника Су-24 Надії Савченко.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Луганської області, відомості про вказане кримінальне правопорушення внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Слідство проводить Сватівський райвідділ головного управління МВС України в Луганській області. Досудове розслідування триває.

Військову льотчицю Савченко бойовики захопили в полон у зоні АТО на сході України. Зараз вона перебуває в слідчому ізоляторі в російському Воронежі.

У Слідчому комітеті Росії заявили, що Савченко під виглядом біженки нелегально перетнула кордон Росії і була затримана під час перевірки документів в одному з населених пунктів. Російські слідчі стверджують, що Савченко проходить як підозрювана у кримінальній справі про вбивство російських журналістів.

Російський Воронезький обласний суд ухвалив сьогодні рішення перекласти українською мовою матеріали кримінальної справи проти українського офіцера Надії Савченко, повідомили в суді.

Надія Савченко (в центрі)
Надія Савченко (в центрі)

«Сьогодні суд задовольнив клопотання захисту й ухвалив повернути матеріали справи в районний суд для їх перекладу рідною мовою обвинувачуваної відповідно до норм російського Кримінально-процесуального кодексу», – цитує агенція «Українські Новини» прес-секретаря суду Лада Петіна.

У МЗС України звернулися до міжнародного співтовариства із закликом допомогти звільнити українську льотчицю Надію Савченко.

Плакат МЗС України на захист Надії Савченко
Плакат МЗС України на захист Надії Савченко

Україна звертається до світової спільноти по допомогу у звільненні Савченко

XS
SM
MD
LG