Доступність посилання

ТОП новини

Путін без оголошення прибуває до Нікарагуа


Президент Росії Володимир Путін, який цими днями перебуває в шестиденній поїздці країнами Латинської Америки, в суботу здійснив незапланований візит до Нікарагуа.

На летовищі столиці Манагуа його зустрічав президент Данієль Ортега.

Це перший візит президента Росії до Нікарагуа, яка є близьким союзником Москви ще з радянських часів. Нікарагуа і її лівацький президент Ортега підтримують Росію з багатьох міжнародних питань на спільному ґрунті антиамериканізму.

Путін прибув до Нікарагуа з Куби, де він зустрічався з президентом Раулем Кастро і його старшим братом, колишнім давнім кубинським керівником Фіделем Кастро. В перебігу того візиту сторони підписали низку двосторонніх угод, зокрема, про видобуток нафти біля берегів острова.

Російський керівник заявляє, що хоче укласти широкі партнерські економічні стосунки з країнами Латинської Америки в багатьох галузях.

Далі він має вирушити до Аргентини, а також у перебігу подорожі відвідати Бразилію, де, зокрема, він має взяти участь у саміті групи країн, що розвиваються, відомих за скороченням BRICS, учасницею якої є й Росія.

XS
SM
MD
LG