Доступність посилання

ТОП новини

Меркель виступила за прямі переговори Києва з сепаратистами


Фінал Чемпіонату світу з футболу в Бразилії
Фінал Чемпіонату світу з футболу в Бразилії

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що українська влада повинна якомога скоріше приступити до переговорів з сепаратистами, які діють на сході України. Про це повідомила в неділю прес-служба уряду Німеччини за підсумками зустрічі Меркель з російським президентом Володимиром Путіним у бразильському Ріо-де-Жанейро.

В німецькому уряді уточнили, що ціллю таких перемовин повинне стати двостороннє припинення вогню. Важливою умовою для цього, підкреслюється у повідомленні, має стати дієвий контроль над україно-російським кордоном і взаємний обмін полоненими.

Також у повідомленні нагадується, що ще в четвер, 10 липня, Меркель і французький президент Франсуа Олланд у телефонній розмові з Путіним наголошували на необхідності докладання зусиль для припинення вогню в Україні, а також для проведення зустрічі між представниками України, Росії, ОБСЄ і сепаратистів.

«Для цього Росія повинна застосувати свої можливості впливу», – уточнює прес-служба німецького уряду.

У той же день Меркель розмовляла телефоном з президентом України Петром Порошенком і обоє, згідно з повідомленням, також погодилися на необхідності термінових переговорів за участі всіх сторін.

При цьому німецький канцлер визнала дії Порошенка щодо сепаратистів легітимними, але закликала його враховувати виваженість цих заходів і захищати мирне населення.

XS
SM
MD
LG