Доступність посилання

ТОП новини

Українці в Лондоні та Вашингтоні вийшли на мітинги через трагедію з літаком


Українські демонстранти прийшли до посольства Росії, Лондон, 17 липня 2014 року, фото Chrystyna Sofia
Українські демонстранти прийшли до посольства Росії, Лондон, 17 липня 2014 року, фото Chrystyna Sofia

Українці в Лондоні та Вашингтоні провели термінові мітинги через катастрофу малайзійського пасажирського літака в небі над контрольованою бойовиками угруповання «ДНР» територією України.

У Лондоні активісти прийшли до посольства Російської Федерації, повідомляє VIDIA. Вони звинувачують президента Росії в акті тероризму.

«Путін – вбивця. Три літаки збито над Україною менш, ніж за 24 години. Два українські військові літаки та зараз – комерційний пасажирський», – ідеться у заклику на акцію, опублікованому на фейсбук-сторінці London Euromaidan.

Активісти поклали квіти біля посольств Малайзії та Нідерландів.

На мітингу біля Білого дому у Вашингтоні демонстранти закликати міжнародну спільноту підтримати Україну в боротьбі проти осіб, відповідальних за збитий літак.

Зв’язок наземних служб у Києві та Ростові з авіалайнером, який слідував за маршрутом Амстердам – Куала-Лумпур, зник 17 липня о 16:20. Літак впав біля Тореза Донецької області. За першими повідомленнями, в лайнері загинули 295 людей, серед яких 15 членів екіпажу. Згодом до списку жертв додали ще трьох немовлят, на яких окремі квитки не оформлюються.

Більше половини пасажирів складали громадяни Нідерландів, їх було 154. Також підтверджена присутність на борту 45 (разом із екіпажем) малайзійців, 27 австралійців, 11 індонезійців, громадян Великої Британії, Німеччини, Бельгії, Філіппін, Канади.

Президент Росії Путін поклав на Україну провину у катастрофі пасажирського літака. Він вважає, що «держава, над територією якої це сталося, несе відповідальність за цю страшну трагедію».

XS
SM
MD
LG