Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську готують стадіон під майданчик для гелікоптерів з пораненими із зони АТО


У Дніпропетровську волонтери розпочали розчищення території стадіону «Славутич» під вертолітний майданчик, який прийматиме гелікоптери з пораненими військовими із зони АТО.

Як поінформували у суботу в Штабі національного захисту Дніпропетровської області, цей майданчик потрібен для того, щоб прискорити доставку важкопоранених солдатів: з аеропорту до обласної клінічної лікарні імені Мечнікова – 10 кілометрів, а з майданчика на стадіоні – усього лише 500 метрів. Ця відстань може врятувати життя бійців.

Процес підготовки до початку переоблаштування стадіону тривав більше двох тижнів, зазначили в штабі. Спочатку проти цього виступала спортивна спільнота, потім – тривало опрацювання технічних нюансів.

«Врешті-решт знайшли компроміс: лише частина стадіону буде відведена під майданчик. Покриття у мирні часи відновлять, але під час поганої погоди приземлення буде заборонене», – зазначили в штабі.

У першій акції з облаштування майданчика акції взяли участь близько 100 волонтерів, серед яких були й діти. Люди зрізали гумове покриття стадіону, рвали бур’яни. Акцію збираються продовжувати й в інші дні.

Раніше спортсмени Дніпропетровська були проти переоблаштування стадіону «Славутич» на вертолітний майданчик: вони заявляли, що це єдиний безкоштовний легкоатлетичний стадіон на все місто.

XS
SM
MD
LG