Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові вимагали зведення фортифікаційних споруд – влада обіцяє


У Харкові вимагали підготовки до оборони міста від можливого вторгнення
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00

У Харкові вимагали підготовки до оборони міста від можливого вторгнення

У Харкові під стінами обласної державної адміністрації вимагали від влади підготовки міста та районів області до можливого військового вторгнення армії Російської федерації. Під час мітингу люди висловлювали нерозуміння, чому в місті не почали зводити спеціальні інженерні перепони.

«Я не певна, що у нас достатньо захищений кордон з Росією. Блокпости наші дуже слабкі, там не зможуть чинити опір, якщо на них піде ворожа сила. І в місті недостатньо робиться для захисту. Ще вчора треба було рити шанці, зводити спеціальні захисні споруди, як це робиться на Сумщині, Дніпропетровщині, в Маріуполі», – наголосила Радіо Свобода активістка Євромайдану Мая Хоменко.

Також мітингувальники вважають за потрібне розпочати формування партизанських загонів та протидеверсійних груп. Люди просили голову обладміністрації Ігоря Балуту оприлюднити адреси бомбосховищ, спеціально підготовлених приміщень для переховування.

Під час мітингу до людей вийшов голова ХОДА Ігор Балута. Він запевнив, що відповідні служби займаються плануванням щодо зведення фортифікаційних споруд.

«Ми цим дійсно займаємося. Ми визначаємо місця для захисних інженерних споруд, які розташовуватимуться від кордону і до самого міста Харкова. Проте місце їхнього розташування тут говорити, я вважаю, значить, м’яко кажучи, допомагати сусідам скоріш з нами розібратися і прийти сюди», – розповів Радіо Свобода Ігор Балута. Також він запевнив людей, що вони з понеділка матимуть доступ до адрес бомбосховищ, які вже зараз в робочому стані.

Також Ігор Балута запросив активістів до обладміністрації для обговорення ініціатив громади спільно з військовими спеціалістами.

Раніше Радіо Свобода повідомляло, що майже половина харківських бомбосховищ готові до прийому жителів області у випадку нападу ворожих літаків. Наразі триває ревізія і підготовка бомбосховищ.

XS
SM
MD
LG