Доступність посилання

ТОП новини

Батальйон «Азов»: «припинено спробу окупантів прорватися до Маріуполя»


Добровольці приймають присягу на мітингу в Маріуполі, 4 вересня 2014 року
Добровольці приймають присягу на мітингу в Маріуполі, 4 вересня 2014 року

Добровольчий батальйон спецпризначення «Азов», який нині стоїть на обороні Маріуполя, повідомив у четвер увечері, що «спробу окупантів прорватися до Маріуполя» припинено, зокрема, й завдяки тому, що «українська артилерія, яка нарешті вступила в бій, знищила батарею 122-мм гаубиць Д-30» противника.

Крім того, мовиться в повідомленні у фейсбуці, за останніми даними розвідки, в перебігу бою під селом Широкине батальйонові вдалося прицільним вогнем із зенітної установки знищити вантажівку «Урал» із особовим складом нападників. Втрати серед мирних жителів села Широкине уточнюються, заявили в батальйоні.

За їхніми уточненими даними, з боку «Азова» п’ять легко поранених. «На щастя, знайшли пропалих безвісти. Загиблих немає. Наші соратники з прикордонних військ також повідомляють про відсутність у них загиблих. Перепрошуємо у всіх, кого змусили хвилюватися», – мовиться в повідомленні.

Удень у четвер батальйон заявляв про загиблих і скаржився у фейсбуці, що «росіяни знищили укріпрайон батальйону «Азов» та прикордонної служби з боку Новоазовська». «Дякуємо генералам, які дві години обіцяли артилерійський вогонь точною наводкою, але нічого не зробили. Знищена вся наша мізерна техніка. Є двохсоті (вбиті)», – писали тоді представники «Азову».

Вечірню «роботу» української артилерії підтвердив і журналіст Сергій Каразій, який перебуває в Маріуполі.

Він також спростував у фейсбуці повідомлення російського агентства «ІТАР-ТАСС», ніби сепаратисти «почали штурм Маріуполя» і «бій іде в мікрорайоні Східний». Журналіст підтвердив, що пожежа, яку видно біля заводу «Азовсталь», – це займання сухої трави.

Раніше зі спростуванням панічних повідомлень із Маріуполя виступав інший журналіст Костянтин Реуцький, який теж перебуває в місті.

Раніше в четвер українські військові – прикордонники та підрозділ батальйону «Азов» – відступили з одного зі своїх укріпрайонів під селищем Широкине, що приблизно за 20 кілометрів на схід від Маріуполя. Перед цим противник завдав потужного артилерійського удару по українських позиціях. Внаслідок цього укріпрайон зазнав серйозних руйнувань. В українських силовиків є поранені та значні втрати в техніці. Після артудару українських силовиків атакувала й ворожа бронетехніка.

Боєць добровольчого батальйону «Азов» на околиці Маріуполя
Боєць добровольчого батальйону «Азов» на околиці Маріуполя

Також бойові дії відбувалися поблизу селища Комінтернове, що розташоване на північ від Широкиного.

Водночас у четвер у Маріуполі відбувся мітинг за єдність України. Щонайменше тисяча маріупольців зібралися на центральній площі міста під державними прапорами України й заявляли, що виступають проти війни і підтримують цілісність України.

Маріупольці готові боронити своє місто
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:03 0:00

Наприкінці серпня українські військові залишили частину території України на схід від Маріуполя разом із містом Новоазовськом неподалік кордону з Росією під тиском бойовиків і російських військ. Після цього жителі Маріуполя почали активно укріплювати оборону міста, що є стратегічним пунктом на півдні Донецької області.

XS
SM
MD
LG