Доступність посилання

ТОП новини

Обмін полоненими розпочнеться у суботу – Порошенко


Президент України Петро Порошенко заявляє, що на базі досягнутих у Мінську домовленостей про припинення вогню у суботу d зоні бойових дій на сході розпочнеться обмін полоненими. Про це Порошенко сказав у Ньюпорті (Вельс), де триває самі НАТО.

«Ми плануємо в найближчому майбутньому провести обмін заручниками, починаючи із завтрашнього дня», – зазначив президент.

Петро Порошенко також наголосив на готовності реалізовувати пункти мирного плану, озвученого президентом раніше. «Ми готові зробити значні кроки, включно з децентралізацією влади, особливо окремих частин Донецької та Луганської областей щодо економічної свободи, гарантувати права на використання будь-якої мови на цій території та захист культурних традицій, включаючи амністію, тобто все, що зазначено в моєму мирному плані», – сказав глава держави.

У пʼятницю, 5 вересня, учасники тристоронньої контактної групи у Мінську досягли домовленості про режим припинення вогню. Президент України Петро Порошенко віддав наказ начальнику Генштабу ЗСУ припинити вогонь в зоні бойових дій із 18:00.

XS
SM
MD
LG