Доступність посилання

ТОП новини

Чи досяг своєї мети флешмоб #‎PoroshenkoPohovoryZNarodom?


Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Флешмоб #‎PoroshenkoPohovoryZNarodom триває у соціальних мережах. Його мета – відкритий діалог Петра Порошенка з українцями. Ініціатором акції став громадський активіст Максим Саваневський. На своїй сторінці у Фейсбуці він зазначив, що у найскладніші для країн моменти лідери нації звертаються до народу, пояснюючи причини зроблених кроків, а президент України затягнув із поясненням своїх дій. Вже після початку такого флешмобу Порошенко таки поговорив – якщо не з народом, то з журналістами кількох українських телеканалів.

Організатор акції розповідає, що зініціював такий флешмоб через певний брак інформації від президента про те, що відбувається в країні, які закони ухвалюються та як розвивається ситуація на Сході.

Через відсутність чіткого роз’яснення у нас виник інформаційний вакуум та у багатьох людей створилось відчуття недовіри до того, що зараз робить влада
Максим Саваневський

«Я запустив цю акцію, тому що я вранці відкриваю свій Facebook і читаю коментарі та записи доволі відомих людей, які зазвичай не поширюють паніку, але я читаю і бачу, що через брак інформації від президента, люди відчувають, що їх фактично кинули. Через відсутність чіткого роз’яснення у нас виник інформаційний вакуум та у багатьох людей створилось відчуття недовіри до того, що зараз робить влада, створилось відчуття, що влада фактично зрадила народ. Фактично, президент є головнокомандувачем в України і в ситуації, коли ми перебуваємо у стані війни – треба вміти доносити позицію», ­– зазначив Максим Саваневський.

16 вересня Верховна Рада ухвалила закон про особливий статус Донбасу. Однак президент одразу не пояснив, що це за закон і для чого він. Внаслідок цього з’явилося багато різних думок та спекуляцій про те, що влада «здає» свій народ.

Британський журналіст, дослідник російського медіапростору Пітер Померанцев вважає: те, що Петро Порошенко не зразу пояснює людям ухвалені рішення у складні для країни часи, може погано для нього скінчитись.

Неналагоджена комунікація між громадянами та владою може закінчитися тим, що сталося з вашим колишнім президентом – він теж нікому нічого не говорив
Пітер Померанцев

«Неналагоджена комунікація між громадянами та владою може закінчитися тим, що сталося з вашим колишнім президентом – він теж нікому нічого не говорив, коли ухвалював якісь важливі закони. Це погано, дуже погано» ­– заявив в ефірі Радіо Свобода британський журналіст Пітер Померанцев.

Усе абсолютно відкрито та прозоро – Цеголко

Речник Петра Порошенка Святослав Цеголко у коментарі Радіо Свобода розповів, що через щільний графік президент не встигає робити відповідних заяв у ЗМІ, однак розгорнуті відповіді на всі запитання журналістів обов’язково будуть.

Президент Порошенко відкрито відповідав на запитання шістьох українських журналістів. Тому все абсолютно відкрито та прозоро
Святослав Цеголко

«Одразу після повернення з Канади та США, президент дав розгорнуте інтерв’ю шести українським телеканалам. Президент пояснив – як і чому були ухвалені закони: про амністію, про особливості місцевого самоврядування в деяких районах Донецької та Луганської областей. Пояснив, що він привіз зі Сполучених Штатів, яку допомогу, розповів про філософію формування виборчого списку, який має його ім’я, і багато чого іншого. Президент Порошенко відкрито відповідав на запитання шістьох українських журналістів. Тому все абсолютно відкрито та прозоро», ­­– запевнив речник Президента України Святослав Цеголко.

Прес-секретар глави держави розповів, що у четвер відбудеться прес-конференція, де українські та закордонні журналісти зможуть поставити президенту запитання, які їх цікавлять.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG