Доступність посилання

ТОП новини

Нетаньяху: всі ядерні потужності Ірану «необхідно демонтувати»


Прем’єр-міністр Ізраїлю Бенджамін Нетаньяху
Прем’єр-міністр Ізраїлю Бенджамін Нетаньяху

Всі потужності, пов’язані з ядерною програмою Ірану, «необхідно повністю демонтувати». Про це заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Бенджамін Нетаньяху, виступаючи на засіданні Генасамблеї ООН.

Нетаньяху назвав Іран «найнебезпечнішим у глобальному плані режимом у найнебезпечнішому у світі регіоні». Не можна допустити, щоб Тегеран розвивав найнебезпечнішу у світі зброю, наголосив прем’єр Ізраїлю.

За його словами, бойовики «Ісламської держави» в Іраку та Сирії представляють загрозу, яку необхідно подолати. Але дати відсіч членам «Ісламської держави» і дозволити Ірану продовжувати ядерні розробки – це як виграти бій, але програти війну, вважає Бенджамін Нетаньяху.

Іран відкидає звинувачення Ізраїлю та Заходу у спробах створити ядерну зброю, наполягаючи на мирному характері своєї програми.

Під час виступу на Генасамблеї ООН, Бенджамін Нетаньяху говорив і про нещодавнє збройне протистояння у Смузі Гази, поклавши на ХАМАС відповідальність за загибель палестинців з серед мирних жителів регіону. Члени ХАМАСу, за словами Нетаньяху, навмисно використовували дітей та інших жителів як людський щит для захисту своїх позицій.

XS
SM
MD
LG