Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала зловмисника, причетного до подій в Одесі 2 травня


Проросійський активіст під час сутичок в Одесі 2 травня
Проросійський активіст під час сутичок в Одесі 2 травня

Служба безпеки України затримала активіста «Антимайдану», одного з учасників подій 2 травня у місті Одеса, повідомляє прес-служба відомства.

«Громадянин України дав свідчення, що брав участь у подіях біля Будинку профспілок на Куликовому полі міста Одеси на боці антиукраїнських сил. Зловмисник проводив антиукраїнську агітацію серед громадян, підбурював їх чинити опір правоохоронним органам, бити мирних громадян», – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що під час обшуку у помешканні затриманого співробітники СБУ вилучили мисливську зброю «Форт-201», боєприпаси до автомата Калашникова 5,45 мм, карабін СКС, пневматичний пістолет та набої до них.

Крім того, у зловмисника виявлено інструкції щодо виготовлення саморобних вибухових пристроїв, електронні схеми та комплектуючі, що використовують як електронні детонатори та для дистанційного підриву СВП, примірники агітаційної газети «Новороссия».

2 травня під час масових безладів в Одесі загинуло 48 людей, ще близько 200 були травмовані. Більшість людей загинули в Будинку профспілок під час пожежі.

XS
SM
MD
LG