Доступність посилання

ТОП новини

У жовтні Amnesty International проведе «Тиждень дій» на підтримку громадянського суспільства Росії


Amnesty International logo
Amnesty International logo

З 6 по 12 жовтня 2014 Amnesty International проведе «Тиждень дій» на підтримку громадянського суспільства Росії, щоб продемонструвати солідарність з тими людьми в Росії, які відкрито виступають проти репресій, що посилюються у країні.

Під девізом «Не мовчи!» активісти в Бельгії, Нідерландах, Франції, Чехії, Польщі, Фінляндії, Україні і в Росії проведуть демонстрації, перформанси та флешмоби, писатимуть листи і підписуватимуть петиції, протестуючи проти триваючого наступу на основні свободи громадян Росії.

«Приймаючи нові репресивні закони, проводячи наклепницькі кампанії і переслідуючи інакомислячих, російська влада утискає право на мирний протест, право вільно висловлюватися, як в інтернеті, так і публічно, право не погоджуватися, право заявляти про те, ким ти є», – заявив голова представництва Amnesty International в Росії Сергій Нікітін.

«Тиждень дій» Amnesty International розпочинає з публікації звіту «Порушення права на свободу вираження думок, об’єднань і зібрань в Росії».

Тиждень акцій збігається з восьмою річницею вбивства російської журналістки Анни Політковської, яка була однією із найбільш непримиренних критиків Кремля і незалежним голосом російських ЗМІ.

Намагаючись підштовхнути міжнародне співтовариство проявити солідарність з російськими активістами, Amnesty International закликає ЗМІ різних країн 7 жовтня опублікувати статті, що висвітлюють репресії, що проводяться проти ЗМІ в Росії. Сторінки з публікаціями з цих газет і журналів будуть складені в квіти, які в сумну річницю смерті журналістки доставлять до редакції «Нової газети», видання, в якому працювала Політковська.

Amnesty International – всесвітній рух, що об’єднує понад 3 мільйони людей із більш ніж 150 країн і регіонів, які виступають за припинення грубих порушень прав людини. Amnesty International прагне забезпечити кожній людині можливість користуватися всіма правами, проголошеними у Загальній декларації прав людини та інших міжнародних правозахисних документах.

XS
SM
MD
LG