Доступність посилання

ТОП новини

СБУ затримала двох бойовиків угруповання «Бабая»


У Краматорську Донецької області співробітники контррозвідки СБУ затримали двох громадян України, членів незаконного воєнізованого формування «ДНР» під керівництвом «Бабая», повідомляє прес-служба відомства.

«Встановлено, що один із затриманих брав участь у будівництві та укріпленні блокпостів терористів у місті Краматорську, відповідав за господарське забезпечення бандформування. За професією автослюсар, він облаштував ремонтну майстерню, у якій лагодив та обшивав бронею відібрані бойовиками у мирного населення автомобілі. Техніка, яка пройшла у нього «технічне обслуговування», відправлялася проти сил АТО», – йдеться у повідомлені.

За даними СБУ, другий затриманий мешканець Краматорська безпосередньо конфісковував автотранспорт у місцевих мешканців для потреб банди. Крім того, він брав участь в озброєних нападах на українських військових.

У відомстві зазначають, що у рамках статті 258-3 Кримінального кодексу України (створення та участь у терористичній організації) стосовно затриманих тривають оперативно-слідчі дії.

Бойовик «Бабай» – Олександр Можаєв – бородатий боєць-козак із півдня Росії. Американському журналу Time Можаєв повідомив, що він був у бігах від сфабрикованих звинувачень у нападі з ножем на людину в Росії. Він був у Криму до початку заворушень на сході України.

В угрупованні «ДНР», яке визнане в Україні терористичним, цю інформацію наразі не коментують.

XS
SM
MD
LG