Доступність посилання

ТОП новини

Турецькі курди протестують через події в місті сирійських курдів на кордоні


Після повітряного удару по ісламістах у Кобане, фото зроблене з турецького боку кордону, 7 жовтня 2014 року
Після повітряного удару по ісламістах у Кобане, фото зроблене з турецького боку кордону, 7 жовтня 2014 року

У кількох містах Туреччини сьогодні сталися сутички з поліцією турецьких курдів та їхніх однодумців, які звинувачують турецьку владу в бездіяльності в боротьбі проти ісламістів у прикордонному сирійському місті Кобане, де теж живуть курди.

За повідомленнями, акції протесту відбулися в найбільшому місті Стамбулі, а також у містах Діярбакирі й Мардіні на сході Туреччини, де курди становлять значну частку населення.

Крім того, низка протестів відбулась і у країнах Європейського союзу. Зокрема, у Брюсселі демонстранти прорвалися до будівлі Європейського парламенту. Учасники акцій закликали міжнародну спільноту активніше захищати сирійське місто від радикальних ісламістів із угруповання «Ісламська держава».

У Сирії місто Айн-аль-Араб на самому кордоні з Туреччиною, більше відоме у світі за його курдською назвою Кобане чи Кобані, перебуває в облозі значних сил радикального ісламістського сирійсько-іракського угруповання «Ісламська держава», які посилюють наступ на переважно курдське за населенням місто. Минулої ночі вони вибили курдські загони самооборони з важливих позицій на околицях Кобане. Повітряні удари західної коаліції під проводом США по ісламістах наразі не змогли зупинити їхнього просування.

XS
SM
MD
LG