Доступність посилання

ТОП новини

Смертність від еболи зросла до 70% – ВООЗ


©Shutterstock
©Shutterstock

Якщо упродовж 60 днів не буде знайдена відповідь на питання щодо боротьби з еболою, жертв цієї лихоманки може бути набагато більше. Про це заявив представник Всесвітньої організації охорони здоров’я Брюс Ейлворд. За оцінками ВООЗ, через два місяці кількість випадків зараження еболою може зрости до 10 тисяч на тиждень. Наразі ж випадки захворювання еболою зафіксовані у Німеччині, Іспанії та США. Епіцентром лихоманки залишаються країни Західної Африки.

Смертність від лихоманки ебола наразі становить 70%. Про це заявив представник ВООЗ Брюс Ейлворд. Раніше ж в організації називали цифру 50%. За його словами, агенції ООН з охорони здоров’я досі фокусувалися лише на тому, щоб ізолювати зараженого пацієнта і надати допомогу так швидко, як це можливо, незважаючи на погану систему охорони здоров’я у Західній Африці.

Тим часом від еболи у Німеччині помер 56-річний співробітник ООН.

«Пацієнт, який був госпіталізований у клініці Святого Георгія у німецькому Лейпцигу, і мав важку форму лихоманки ебола, помер у понеділок від важкої форми захворювання з синдромом геморагічної лихоманки. Були вжиті всі необхідні заходи для захисту медичного персоналу і захисту навколишнього середовища», – сказав головний лікар відділення інфекцій і тропічних захворювань лейпцігської клініки Святого Георгія Бернгард Руф.

Медик, який заразився, працюючи в Ліберії, приїхав до Німеччини минулого тижня і став третім пацієнтом з еболою у цій країні.

За даними видання Der Spiegel, ще одна людина лікується у Франкфурті, а одну виписали з лікарні Гамбурга після тижнів лікування.

Випадок еболи у Польщі не підтвердився

У Польщі у місті Лодзь з підозрою на еболу був госпіталізований 31-річний чоловік. Він повернувся з Німеччини, де працював з уродженцями Гвінеї. Його помістили в ізолятор і взяли кров на аналіз. Але підозра не підтвердилася.

У Іспанії під наглядом лікарів наразі перебуває 14 людей. Одна з них, медсестра, як вважають, підхопила вірус еболи за межами Африки. Зараз вона перебуває у «важкому, але стабільному» стані.

Цього тижня у США провели тест, що підтвердив зараження лихоманкою ебола співробітника лікарні, де минулого тижня від цього вірусу помер пацієнт, який повернувся з Ліберії. За інформацією управлінням охорони здоров’я Техасу, медпрацівник був ізольований для тестування у Далласі 10 жовтня. Планується ще один тест, який проведе Центр з контролю і профілактики захворювань в Атланті.

Голова центру Томас Фріден каже, що «в якийсь момент був порушений протокол безпеки».

«Подібне порушення могло стати причиною зараження», – зазначив Фріден.

Епіцентром захворювання лишається Західна Африка

Зараження цього співробітника лікарні – це перший у США випадок зараження еболою людини, яка не відвідувала Західну Африку.

За повідомленням Всесвітньої організації охорони здоров’я, кількість людей, які померли від спалаху лихоманки ебола, перевищила 4 тисячі. Осередком лихоманки є країни Західної Африки. Від еболи померло 2316 людей у Ліберії, 930 – у Сьєрра-Леоне, 778 – у Гвінеї, 8 у Нігерії та одна людина у США. Також зафіксовано по одному випадку захворювання в Іспанії та Сенегалі. Від спалаху еболи у Конго померло 43 людей.

Минулого тижня Британія і США оголосила про запровадження розширеного контролю за особами, які прибувають із країн, де зафіксований спалах еболи. А Франція через поширення вірусу еболи може запровадити контроль в аеропортах.

Довідка Радіо Свобода

Ебола – вірусна хвороба, яка характеризується тяжким перебігом, високою летальністю, вираженою інтоксикацією, зневодненням, ураженням кровоносних судин багатьох органів з розвитком тяжкого геморагічного синдрому. Вона входить до переліку хвороб, які можуть швидко поширюватися в міжнародних масштабах.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG