Доступність посилання

ТОП новини

США: ще один медпрацівник заразився гарячкою ебола у Техасі


Влада американського штату Техас заявляє про зараження лихоманкою ебола другого медпрацівника, який брав участь у лікуванні чоловіка, що помер від цього захворювання.

Департамент охорони здоров’я Техасу повідомив, що медпрацівника терміново ізолювали 14 жовтня, коли в нього піднялась температура.

Тих, хто контактував із хворим, обстежують, додали у департаменті.

Першою людиною, яка заразилася гарячкою ебола у США, стала медсестра з Техасу. Вона брала участь у лікуванні Томаса Еріка Данкана, ліберійця, який, як вважають, заразився вірусом цієї хвороби у Ліберії. Чоловік помер 8 жовтня у Техасі.

За повідомленням Всесвітньої організації охорони здоров’я, кількість людей, які померли від спалаху лихоманки ебола, перевищила 4 тисячі. Осередком лихоманки є країни Західної Африки.

Минулого тижня Великобританія і США оголосили про запровадження розширеного контролю за особами, які прибувають із країн, де зафіксований спалах гарячки ебола. А Франція через поширення вірусу ебола може запровадити контроль в аеропортах.

Гарячка ебола – вірусна хвороба, яка характеризується тяжким перебігом, високою летальністю, вираженою інтоксикацією, зневодненням, ураженням кровоносних судин багатьох органів з розвитком тяжкого геморагічного синдрому. Вона входить до переліку хвороб, які можуть швидко поширюватися в міжнародних масштабах.

XS
SM
MD
LG