Доступність посилання

ТОП новини

Огризко про зустріч у Мілані: «посиділи, поговорили і розійшлися»


Володимир Огризко
Володимир Огризко

Конкретних результатів зустріч у Мілані не принесла, заявив в ефірі Радіо Свобода колишній голова Міністерства закордонних справ України Володимир Огризко.

За його словами, все йде до замороження конфлікту на Донбасі.

«Якщо перекласти з дипломатичної мови на нормальну людську, то це означає – посиділи, поговорили і розійшлися. Просування вперед, конкретних результатів практично, принаймні на зараз, ми не чуємо. А це означає, що ситуація швидко прямує до замороженого конфлікту», – сказав Володимир Огризко.

У Мілані сьогодні відбулася зустріч у широкому форматі щодо ситуації в Україні за участю президента України Петра Порошенка, президента Росії Володимира Путіна і європейських лідерів.

Попри те, що італійський прем’єр Маттео Ренці заявив, що відчує «позитивний настрій» щодо врегулювання кризи в Україні, очевидного прогресу на переговорах сторонам досягти не вдалося.

Як повідомив прес-секретар президента України Святослав Цеголко, у Мілані о 14:00 за київським часом заплановане проведення ще одного раунду переговорів у широкому форматі щодо ситуації в Україні.

За словами Цеголка, після завершення ранкових переговорів сторони наголосили на необхідності неухильного дотримання Мінських домовленостей і заявили про повну підтримку територіальної цілісності України.

XS
SM
MD
LG