Доступність посилання

ТОП новини

Санкції ЄС через ситуацію в Україні залишаються на нинішньому рівні


@shutterstock.com
@shutterstock.com

Санкції ЄС, запроваджені у зв’язку з ситуацією в Україні, залишаються на нинішньому рівні. Про це йдеться у висновках за результатами саміту ЄС, який проходив у Брюсселі 23-24 жовтня.

«Єврокомісія підтверджує попередні рішення ЄС щодо обмежувальних заходів», – мовиться у документі.

У висновках мовиться, що Євросоюз очікує від Росії поваги до суверенітету та територіальної цілісності України.

«Європейська рада знову наголошує, що не визнає незаконної анексії Криму», – мовиться у висновках.

ЄС також закликає Москву «взяти відповідальність для повного виконання мінських домовленостей».

«Влада Росії має унеможливити будь-який рух військових, зброї і бойовиків з її території в Україну. Вона має застосувати свій вплив на сепаратистів, щоб повною мірою виконати зобов’язання, які вона взяла на себе у Мінську. Росія також повинна підтримувати моніторинг ОБСЄ», – наголошується у висновках ЄС.

Європейська рада також вітає «прогрес щодо вирішення української енергетичної кризи». «З нетерпінням очікуємо закінчення тристоронніх газових переговорів між Україною, Росією і ЄС», – мовиться у документі.

Черговий раунд газових переговорів у форматі Україна-Росія-ЄС має відбутися 29 жовтня.

5 вересня в Мінську контактна група підписала протокол про врегулювання на сході України, перший пункт якого передбачав негайне припинення вогню, а 19 вересня схвалила меморандум про реалізацію цього пункту протоколу, який передбачає заборону на застосування всіх видів зброї та наступальних дій. Втім, ці угоди неодноразово порушували.

XS
SM
MD
LG