Доступність посилання

ТОП новини

Українські прикордонники не виявили інтересу до «гуманітарної допомоги» – МЗС Росії


«Гуманітарний конвой» Росії, архівне фото
«Гуманітарний конвой» Росії, архівне фото

ОБСЄ і українські прикордонники не виявили інтересу до «гуманітарної допомоги» з Росії, яка була доставлена на Донбас. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Росії.

«Російська сторона завчасно поінформувала українську владу, генерального секретаря та чинне керівництво ОБСЄ про намір направити чергову партію гуманітарної допомоги у постраждалі райони Донбасу, запропонувавши оглянути вантаж в пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк» Ростовської області. Присутні на зазначених КПП спостерігачі ОБСЄ і українські прикордонники мали можливість ознайомитися з вмістом вантажу, однак з незрозумілих російській стороні причин не виявили до цього інтересу», – мовиться у заяві російського зовнішньополітичного відомства.

За повідомленням РНБО, українські прикордонники і представники Червоного Хреста не брали участі в оформленні та переміщенні вантажу російського «гуманітарного конвою». Митне оформлення вантажу не здійснювалось, кажуть в РНБО, оскільки не надано жодної інформації про його набувачів.

Четвертий російський «гуманітарний конвой» вирушив до України 28 жовтня.

Українська влада заявила, що ніякого офіційного документа від Росії з приводу відправки чергової колони не отримувала. Київ назвав таку поведінку Москви порушенням міжнародних домовленостей.

У серпні і вересні російська влада вже відправляла до Луганська і Донецьк три «гуманітарні конвої». Жодного разу українські представники не були допущені до огляду вантажів (лише з першого конвою, ще в серпні, їм дозволили оглянути перші три десятки машин із понад 200).

XS
SM
MD
LG