Доступність посилання

ТОП новини

Росія своїми «гумконвоями» продовжує курс на подальшу ескалацію – МЗС


На цьому фото машина з попереднього, четвертого «гуманітарного конвою» Росії, протиправно введеного до України
На цьому фото машина з попереднього, четвертого «гуманітарного конвою» Росії, протиправно введеного до України

Провокативні дії Росії, яка перемістила в неділю через державний кордон України черговий так званий «гуманітарний конвой», є свідченням продовження курсу Росії на подальшу ескалацію ситуації на сході України, заявляють у Міністерстві закордонних справ.

МЗС звертає увагу, що введення ще одного «конвою» було здійснено без запиту щодо отримання офіційної згоди української сторони, без здійснення компетентними органами України необхідних процедур прикордонного і митного контролю, без погодження з Міжнародним комітетом Червоного Хреста і супроводження вантажу його представниками, всупереч усталеній міжнародній практиці, а також із порушенням національного законодавства України та раніше досягнутих домовленостей.

Міністерство висловлює рішучий протест «у зв’язку з незаконними діями Росії, грубим порушенням державного кордону, втручанням у внутрішні справи України шляхом підтримки терористичних угруповань, які діють на Донбасі», мовиться в заяві.

У неділю вранці Росія протизаконно ввела в захоплені сепаратистами й російськими військами території в частині Донбасу вже п’яту автоколону з невідомим вантажем, яку вона називає «гуманітарним конвоєм». Як повідомляли в РНБО, українські прикордонники і митники, які тимчасово перебувають у пункті пропуску «Донецьк» у Ростовській області Росії, участі в оформленні вантажу не брали, бо офіційних повідомлень від російської сторони щодо намірів надати гуманітарний вантаж не надходило.

Попередні вантажі Росія так само вводила в Україну на порушення міжнародних норм і міждержавних домовленостей.

XS
SM
MD
LG